Ponedeljak 09.04.2018.
22:11
B. Miličić - Vesti

Prvi nastup Dečjeg hora

B. Miličić
Dirigent Jelena Stojković sa Dečjim horom 

Na oba bogoslužbena mesta na Veliki petak služeni su carski časovi i bogosluženje posvećeno stradanju Isusa Hrista, a posle večernje službe je iznošena plaštanica. Veći broj vernika u Novom Perlahu se poklonio plaštanici, a onda je učinjen ophod oko hrama i svi vernici su prošli ispod plaštanice u hram gde je nastavljeno bogosluženje. Sa vernicima su bili protonamesnik Predrag Gajić, starešina hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog, Đorđe Trajković, protojerej stavrofor, Slobodan Milunović, protojerej stavrofor u penziji, i đakon Zoran Andrić. To je, prema rečima protojereja stavrofora Đorđa Trajkovića, simbolično opelo Hristovo ili statije.

B. Miličić
Protojerej Jovanović pričešćuje najmlađe

U subotu ujutro na oba bogoslužbena mesta služena je liturgija u čast Blagovesti, koje su ove godine bile na Veliku subotu, a pola sata pre ponoći služena je prva Vaskršnja litrugija. Na Vaskrs su u prepunom hramu Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog u Novom Perlahu prvi put nastupali članovi Dečjeg hora pri našoj crkvi, koji je osnovan pre mesec dana, a vodi ga Jelena Stojković, pijanista i muzički pedagog.

Na drugom bogoslužbenom mestu u Dominikus centru gde su bogosluženje vršili protojerej Milorad Jovanović i jerej Ilija Romić. Dominikus centar je bio prepun vernika, a posle liturgije organizovano je tradicionalno vaskršnje kuckanje farbanim jajima. Na kraju su deci podeljeni vaskršnji paketići sa šarenim jajima i prigodnim poklonima.

2024 © - Vesti online