Ponedeljak 09.04.2018.
19:11
Ž. M. - Vesti

Molitva za vaskrs srpstva

Ž. Marković
Vesko i Radika Lazović sa decom Ivanom i Tamarom iz Novog Pazara

Na vaskrsno jutrenje su došli naši zemljaci iz raznih krajeva istočne Švajcarske iz Buhsa, Sibnena, Glarusa, Melsa, Netstala, Kura i drugih gradova, među njima i familije Vidaković iz Lipika, Lazović i Đorović iz Novog Pazara, Mičić iz Grahova i Loznice, Gajić iz Zvornika, Matijaš iz Strmice, Kočić iz Novog Sada, Savić, Nikolić i Pajknović iz Lopara, Alleksandrov iz Strižila, Stojanović iz Milive i druge.

- Došao sam sa ženom Boranom na vaskršnje jutrenje ovde u Sargans, gde se održava svake godine. Ako ne idemo za Uskrs u otadžbinu, onda obavezno dolazimo u Sargans. Pomolimo se, palimo sveće i uzimamo uskršnje jaje - kaže Goran Mičić, rodom iz Grahova.

- Došli smo da ispoštujemo našu veru i tradiciju. Kako smo to poštovali u Srbiju, tako nastavljamo i ovde u Švajcarskoj. Da prenesemo znanje na decu jer to nam je dužnost. Da palimo sveće i da se pomolimo Bogu i da dočekamo naš praznik Uskrs u zdravlju, veseju, slozi i miru - izjavili su Vesko i Radika Lazović iz Novog Pazara.

- Svake godine na uskršnju subotu dolazim sa bratom Dejanom da osveštamo uskršnja jaja, palimo sveće, prisustvujemo jutrenju i da uzmemo uskršnje jaje i naforu - kaže Desanka Đorović, rodom iz Dramića kod Novog Pazara.

- Danas je vaskršnja subota i došle smo da prisustvujemo jutrenju, da uzmemo naforu i uskršnje jaje, da se pomolimo Bogu i da palimo sveće našim najmilijima - kažu sestre, Joka i Zdravka Kočić iz Novoga Sada.

2024 © - Vesti online