Utorak 03.04.2018.
11:45
Vestionline

Osma Vaskršnja akcija "Pomozi mi da izgovorim"

Osmeh na dar

- Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vule Antić" iz Vranja je jedina škola u Pčinjskom okrugu koja upisuje decu sa smetnjama u razvoju na osnovu mišljenja IRK. U septembru je u školu upisano 93 učenika, a broj dece obuhvaćen logopedskim tretmanom je 80% od ukupnog broja dece u školi (uz to škola sarađuje i sa ostalim redovnim školama i pruža podršku deci sa govorno-jezičkom patologijom). Zbog nedostatka KSAFA - m aparata u školi, deca sa roditeljima putuju ili se sele u druge gradove u cilju korišćenja ovog aparata – izjavila je Nevena Marković.
 


KSAFA - m aparat poboljšava kvalitet logopedskog tretmana i omogućava ranu detekciju i dijagnostiku, a uz to značajno skraćuje vreme saniranja logopedskog problema. KSAFA - m aparat je dijagnostičko – terapijsko – edukativni aparat namenjen ranoj dijagnostici i rehbilitaciji dece sa različitim poremećajima: sluha, govora i jezika, kognitivnog i emocionalnog razvoja, ponašanja (sve vrste pervazivnih poremećaja-ADHD, autistični elementi ponašanja, anksioznost i sl.), učenja i socijalizacije.
 
Cena ovog aparata iznosi 365 000, 00 dinara, a svi ljudi dobre volje koji žele da učestvuju u akciji i pomognu u prikupljanju sredstava za kupovinu ovog aparata mogu uplatiti donaciju na žiro račun fondacije 125-1771194-80.

Pomozimo našoj deci da razgovetno izgovore reči, raširimo im osmehe!

Fondacija “Osmeh na dar” do sada je organizovala 12 novogodišnjih akcija i 7 vaskršnjih akcija s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu. Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu još 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji ali ubrzo akcije su se proširile na celu teritoriju Srbije. Fondacija je godinama unazad pomogla brojnim pojedincima u borbi za zdravlje (aktiviranjem SMS brojeva, organizovanjem humanitarnih manifestacija), porodicama  (donacije u hrani, odeći, obući, beloj tehnici), obrazovnim institucijama (donacije kompjutera, školskih tabli, nastavnog materijala, knjiga) i mnogim drugima kojima je pomoć bila potrebna.

2024 © - Vesti online