Četvrtak 29.03.2018.
16:48
blic.rs, Vestionline

Pravda je pobedila: Prukovniku Milosavljeviću ostaje stan

pixabay.com
Božidar Milosavljević dobija svoj stan nazad (Foto: Ilustracija)

Time je okončana borba za pravdu i pravo pukovnika u penziji koji je osam meseci pokušavao da dokaže da je stan njegov, a ne prodavca stana, koji je dug i napravio.

Stan bi danas, inače, bio prodat

O slučaju pukovnika Milosavljevića, svi mediji su pisali od vikenda. Tada je izgledalo da je ovaj slučaj već završen, jer je za sredu bilo zakazano razgledanje stana od strane potencijalnih kupaca, o čemu možete čitati ovde, a za danas i javna prodaja nekretnine. Međutim, slučaj je dobio najbolji mogući kraj.

- Iskreno, mnogo bolje se osećam nego juče, prekjuče, svih prethodnih dana i meseci. Ali, ovo je Pirova pobeda. Jedan deo tereta sam rešio, al sve dok ne upišem vlasništvo nad stanom u katastru, neću imati mira - kratko za "Blic" kaže slabim glasom Božidar.

Banka je jutros tražila da se otkaže prodaja stana, a javni izvršitelj uradio je zaključak o otkazivanju javne prodaje, jer su se u međuvremenu javili potencijalni kupci koji su uplatili depozit.

Javni izvršitelj podneće zahtev katastru za brisanje zabeležbe i tako će Božidar nesmetano moći da okonča postupak uknjižbe svog stana.

- Tako se posle osam meseci otvara put da Božidar po ranije podnetom zahtevu upiše se kao vlasnik stana od 36 kvadrata na Vidikovcu, na potkrovlju zgrade u kome sada žive njegova ćerka sa dvoje maloletne dece - kaže za "Blic" Vesna Milanović, advokat Božidara Milosavljevića.

Pukovnik u penziji doneo je odluku i da povuče tužbu protiv banke, a ona ih je obavestila da više neće tražiti naplatu potraživanja od Božidarovog stana, duga koji je inače napravio prodavac Slobodan Ivanović, koji je Božidaru prodao stan, a nakon toga ostao fiktivno prijavljen na toj adresi.

Dva potencijalna kupca sprečena juče da obiđu stan

Božidar je angažovao advokata koji je pokrenuo javnu prodaju stana.

U sredu je bio zakazan obilazak stana potencijalnih kupaca, uz asistenciju policije. Zahvaljujući solidarnosti građana, sprečeno je da uđu u zgradu. Međutim, banka nije odustajala od toga da prodajom tog stana namiri svoje potraživanje. I za četvrtak je bila zakazana u 11 časova javna prodaja u kancelariji javnog izvršitelja. Zainteresovni kupci su čak uplatili i depozit.

Stan od 36 kvadrata na Vidikovcu procenjen je na 3.965.760 dinara, a dug koji je 2011. Slobodan Ivanović napravio prema banci iznosio je 1,5 miliona dinara.

2024 © - Vesti online