Petak 23.03.2018.
04:00
N. Popović - Vesti

Oro dug vraća bez kamata

N. Popović
Nova uprava pregleda knjige: Bojan Regeljac, Andrijana Lisica i Nikola Novaković

- Do sada smo sa Svetlanom imali jedan termin i taj obiman posao nije mogao da se obavi za jedan dan jer je dokumenata i inventara zaista previše da bi se sve to moglo obaviti na brzinu - kaže za "Vesti" Andrijana Lisica.

Ona navodi da su Bojan Regeljac, sekretar kluba, Nikola Novaković, potpredsednik i ekonom Sabina Lisica posle uvida u dokumentaciju ustanovili da je dug, ipak, veći nego što su na Skupštini čuli od Svetlane Ilić.

- Umesto 15.000, koliko je tada rekla, dug je oko 21.000 evra - precizira Lisica.
Prema njenim rečima samo za zaostale kirije dug je veći od 17.000 evra, a ostalo je dug za neke neplaćene račune.

- Još nismo ustanovili kome se tačno i koliko dugo duguje, većinom za radove koji su se obavljali tokom renoviranja novih klupskih prostorija u Oberurselu. Pozitivna stvar je da smo se sreli sa vlasnikom prostorija koje iznajmljujemo i da je, kako je Svetlana Ilić i rekla na Skupštini, zauzeo, rekla bih čak prijateljski stav prema nama. Rekao nam je da ne moramo strahovati od otkaza, a dao nam je mogućnost da dug otplaćujemo, bez kamata, kada i koliko možemo, što je u celoj ovoj nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazimo, zaista veoma pozitivno - dodala je Andrijana Lisica.

Nova namena biblioteke

Andrijana Lisica kaže da će se namena klupske prostorije u kojoj je sada sala za sastanke i biblioteka sigurno promeniti i po želji mlađih članova biće ubuduće njihov prostor za zabavu i druženje.
- Knjige koje se tamo nalaze, naravno, ostaće tamo gde se sada nalaze i ne pada nam na pamet, kako sam čula da nam se spočitava, da ih bacimo u smeće - kaže Lisica.

S druge strane, Svetlana Ilić za "Vesti" kaže da "nema šta da krije" i da je sve "papire" i dokumentaciju članovima nove uprave stavila na uvid.

N. Popović
Ništa ne krijem: Svetlana Ilić

- Oni su došli prošle subote i ja sam im otvorila kancelariju, pokazala ormare gde stoji dokumentacija iz prethodnih ne dve-tri nego čak 10 godina i rekla im da slobodno sve pregledaju, a tamo gde imaju nejasnoće obeleže, pa ću se ja potruditi da im razjasnim.

Svetlana Ilić ističe da klub ima i popriličan fundus vrednih narodnih nošnji.

Folkloraši se razišli

Zbog krize i problema u koje je klub zapao, folklorni ansambl kluba Oro praktično više ne postoji. Iskusniji igrači su, posle otvorenog neslaganja sa Svetlanom Ilić, uključujući i novu predsednicu Andrijanu Lisicu, angažovani u drugim folklornim ansamblima u Frankfurtu i okolini.

- Već sam rekla da ću u ansamblu Kolo iz Frankfurta ostati do Evropske smotre u Banjaluci, a potom je moja želja da uvežbavam folkloru najmlađe članove Ora, od pet godina naviše, i tako stvaramo folklornu budućnost udruženja. A da li će se posle promena u klubu naši članovi koji sada igraju u Kolu ili Srbiji iz Noj Izenburga vratiti u Oro zaista ne znam - vajka se Lisica.

- Sve je to uredno lagerovano, a neke smo i posudili drugim klubovima, pa to treba popisati i predati na staranje novoj upravi kluba - kaže Ilićeva.

Ona dodaje da se zaista od svega umorila i da jedva čeka da sve dužnosti preda svojim naslednicima.

- Oni, međutim, do sada nisu mnogo uradili. Za registraciju je potrebno da dokumente sa skupštine odnesu kod advokata, a oni to još nisu uradili tako da mada su izabrani svoju dužnost zvanično još nisu preuzeli - kaže na kraju razgovora za "Vesti" Svetlana Ilić.

2024 © - Vesti online