Sreda 21.03.2018.
18:01
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Da niko ne bude izostavljen

Lična arhiva
prošlogodišnja podela paketića

Težak materijalni položaj mnogih porodica u Srbiji koje nisu u mogućnosti da svojoj deci obezbede ni najosnovnije uslove za život i školovanje nije nikakva novost. Jedna od opština koja u tome prednjači u ovim teškim vremenima jeste Kuršumlija, koja se nalazi na jugu Srbije u Topličkom okrugu.

Raspoređena u 90 naselja i spada u grupu najnerazvijenijih opština u Srbiji. Ekonomska situacija je veoma loša, sa sve većim brojem nezaposlenih i siromašnih jer je kao posledica višegodišnje krize i izolacije države, razvoj opštine je gotovo zaustavljen, a većina firmi i preduzeća propalo. Imajući to u vidu, kao i činjenicu da u Kuršumliji ima 487 dece koji su korisnici socijalne pomoći sva ova deca žive i školuju se u izuzetno teškim uslovima, Violeta Jakovljević, jedna od zaposlenih u opštini, obratila se za pomoć i čitaocima "vesti" kako bi tu decu usrećili za ovaj veliki praznik.

Kontakt za pomoć

Humani zemljaci koji žele da pomognu da ugrožena deca u Kuršumliji budu obradovana za Vaskrs, mogu stupiti u kontakt sa Violetom Jakovljević putem telefona na broj: +381 63 108 62 41 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći u vidu koji je moguć.

- Budući da u pograničnom delu imamo oko 100 dece do 14 godina i od tog broja čak 25 beba iz socijalno ugroženih porodica, to nam je svaka pomoć i više nego dobrodošla. Od slatkiša, odeće, obuće, školskog pribora do kozmetike, pelena za bebe i bebi kozmetike. Nadam se da će naši zemljaci imati razumevanja i za ovu decu željnu svega i usrećiti ih za predstojeći Vaskrs. Svako ko želi može da mi se obrati, o svemu ću ga detalno izvestiti, jer nam je stalo do te dece. Niko ne sme biti zaboravljen - ispričala nam je Violeta Jakovljević, koja je uz pomoć dobrih sugrađana za Božić isto tako usrećila brojne siromašne mališane.

 

2024 © - Vesti online