Sreda 21.03.2018.
13:09
Vestionline

"Nikada nećemo zastavu Srbije zameniti belom zastavom"

Vojni sindikat Srbije

"Zaposleni u Vojsci Srbije su lica visokih moralnih vrednosti i osećanja patriotizma, te je stoga Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije, kao državotvorna, patriotska i ustavobraniteljska organizacija", piše u saopštenju sindikata.

Kako navode, to znači, da će srpska deca u srcu Srbije, slobodarske Šumadije, tih dana igrati pod belom zastavom, jer se ispunjavaju uslovi i čine ustupci nepostojećoj državi Kosovo.

"Odluka, koju očigledno poštuju i predstavnici u državnom Rukometnom savezu Srbije dolazi u danima od 23. do 25.aprila, kada Vojska Srbija spušta zastave na pola koplja, kada obilazimo porodice poginulih kolega u herojskoj odbrani države i naroda - na karauli Košare, na Kosovu i Metohiji i širom Srbije u genocidnoj agresiji NATO pakta, sve pod geslom 'da se ne zaboravi'.

Nikada se Srbi u svojoj istoriji nisu borili pod belom zastavom, niti su se povlačili pred većom i silnijom pošasti koja ih je u prošlosti zadesila. Od Kosovskog boja, Srpskih ustanaka, Kolubare, Cera, do Košara... I niko nema prava da realizuje ovaj opasan veleizdajnički presedan da na mala vrata priznaje nekakvu državu Kosovo", piše u saopštenju Vojnog sindikata.

Da li bela zastava znači da smo predali i teritoriju kao neotuđivi deo države, pitaju se predstavnici sindikata.

"Bela zastava je simbol predaje! Belom zastavom se ne brane nacionalni interesi Srba u južnoj srpskoj pokrajini. Pozivamo srpsku mladost i reprezentativce da bojkotuju ovu odluku. Neke pobede u životu i sportu se dobijaju i kada izgubite jednu utakmicu za zelenim stolom. Služimo Srbiji!", zaključuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online