Subota 17.03.2018.
15:33
Vestionline, Tanjug

Dejtonski sporazum je najveći spomenik Miloševiću

Tanjug/AP
Ministar spoljnih poslova: Ivica Dačić

Dačić je istakao da je protiv ratova sa bilo kim, i da Srbija treba da živi i napreduje, ali da se mora voditi mudra i čvrsta politika, kao i da se sa Srbijom ne može voditi politika u kojoj se postavljaju uslovi.

- Mi nismo nikada bili izdajnici ove države i naroda. Mi ćemo sve dati za Srbiju, ali Srbiju ni za šta na svetu nećemo dati - rekao je Dačić na predizbornom skupu u Smederevskoj Palanci.

Prema njegovim rečima, Srbija, zbog svojih interesa mora da ima dobre odnose sa svima u svetu, ali da se zbog ulaska u EU ne može okrenuti leđa i napasti Rusija ili Kinu.

On je kazao i da koalicija SPS-JS nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj, "jer su je socijalisti i stvorili", i dodao da je "Dejtonski sporazum najveći spomenik Slobodanu Miloševiću".

- Pre njega, pre nas, nije postojao nikada nijedan državni entitet Srba preko Drine i zato mi moramo da ga odbranimo i branićemo ga od pokušaja da ga unište - rekao je Dačić.

On je naveo i da, kada su socijalisti vodili glavnu reč u ovoj državi, sve velike fabrike u Smederevskoj Palanci su radile i tako je bilo i u vreme rata i sankcija.

- Te fabrike i danas bi mogle da funkcionišu da nije bilo privatizacija u toj opštini - navodi on, koji je istakao da su najveće ekonomske perspektive ovog grada poljoprivreda, termalni izvori, mineralne vode, na osnovu čega je moguće razvijati banjski turizam.

2024 © - Vesti online