Ponedeljak 12.03.2018.
11:20
Vesti

Trovači u "Fabrici hleba": Petnaest godina dobre muzike

Promo
Svirali na više od 300 koncerata: Trovači

Trovači iz Diseldorfa su na svojim upečatljivim živim nastupima i sa izvesnom dozom samoironije, uz energičnu mešavinu ska, rege i pank muzike, privukli pažnju klupske i festivalske publike.

U svojim pesmama opisuju život u egzilu, poigravaju se gastarbajterskim klišeima i srceparajućim temama, no pre svega pozivaju na ples. Po energiji i minimalizmu vrlo bliski novotalasnim bendovima sa početka '80-ih, Trovači su ipak autentični svojim zvukom i humorom.

Članovi benda

Postavu benda Trovači čine Danko i Boris Rabrenović (gitare i vokali), Atila Đember (bas), Aleksandar Glišić (bubnjevi), potpomognuti izvrsnom duvačkom sekcijom na živim nastupima.

Šira publika je Trovače imala prilike da vidi 2008. godine na Grand Prix žurki u Hamburgu, za vreme Eurovision Song Contest-a u Beogradu, gde su svojim fantastičnim živim nastupom pred 30.000 ljudi i oko sedam miliona TV-gledalaca u ARD prenosu pokazali svu raskoš muzičarskog talenta.

Koncert u Frankfurtu

Koncert u Frankfurtu, u Brotfabrik (Bachmannstr. 2-4, 60488 Frankfurt am Main - Hausen) počinje u 20 časova, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na sajtu njnjnj.brotfabrik.de, kao i na Abendkasse na dan koncerta.

Producent njihovog albuma prvenca "Balkanplatte" (2004) svojevrsnog omaža jugoslovenskom novom talasu, bio je nekadašnji član čuvene grupe Idoli, Vlada Divljan, što potvrđuje njihov muzički kvalitet, a već na svom sledećem albumu "Kuku lele" (2007) bend se predstavio prvi put i autorskim materijalom. Zatim slede albumi "Malo morgen", kao i "Aprililili" (2015), pa se bend u međuvremenu svojom živom svirkom predstavio na preko 300 koncerata.

Njihov predstojeći koncert u Frankfurtu je svakako prilika za dobru muzičku zabavu koju nikako ne treba propustiti.
 

2024 © - Vesti online