Ponedeljak 12.03.2018.
02:00
B. Miličić - Vesti

U srpskom hramu pevalo 10 horova

B. Miličić
Najviše pohvala: Nastup našeg hora u hramu u Minhenu
B. Miličić

Posetiocima je posebno interesantan bio dečji hor Ruske pravoslavne crkve.

U prepunom hramu su svi bili vrlo zadovoljni onim što su čuli, a najviše pohvala stiglo je na račun našeg hora koji ima dvadesetak članova i kojim je dirigovala Jelena Stojković.

Neda Nemec-Tibo, članica crkvenog hora je oduševljena onim što je čula slušajući druge horove, ali i pohvalama našem horu.

Pripreme za dečji hor

Jelena Stojković, pijanista sa prekidima vodi Crkveni hor od decembra 2016. Zbog porodičnih obaveza jedno vreme bila je odsutna, a ponovo je preuzela vođenje horom u oktobru prošle godine. Ona kaže da bi joj bilo drago kada bi se oni koji vole horsko pevanje prijavili i došli na probu crkvenog hora. Pored toga, ističe da se pripremaju za osnivanje i dečjeg hora.

- Imali smo priliku da osetimo to bogatstvo i raznolikost pravoslavne muzičke tradicije. Mi smo kao domaćini pevali na kraju i od mnogih posetilaca i učesnika dobili smo komplimente za svoj nastup.

Dejan Ristić je student Bogoslovskog fakulteta i član crkvenog hora.

- Ovaj susret horova pokazao je da je pravoslavlje sveobuhvatno, da su tu različite tradicije, pevalo se na više načina, a opet sve u duhu pravoslavlja - ističe Dejan Ristić.

Protojerej-stavrofor Đorđe Trajković kaže da je naša Crkvena opština bila dobar domaćin u zvaničnom programu, ali i posle nastupa tokom druženja i posluženja.
 

2024 © - Vesti online