Petak 09.03.2018.
05:00
Z. M. - Vesti

Kod predsednika na lovački gulaš

Z. Mirković
Svi koji su okusili gulaš pohvalili Petrišorevića


Dugogodišnji član Jovan Burtanović je posla odmora u Kladovu doneo u klub meso divlje svinje, koje je dobio od prijatelja lovca u otadžbini.

- Jovan je doneo to meso u klub znajući da sam ljubitelj divljači i majstor za takva jela, i zamolio me da napravim nešto i da se okupimo. Brzo je pala odluka da ćemo napraviti gulaš - objasnio je Petrišorević.

Karanfili u Pfarcentrumu

Sledeće okupljanje članova Jedinstvu je 10. marta, kada klub organizuje proslavu Dana žena u Pfarcentrumu, a svaka gošća dobiće, prema ustaljenoj tradiciji, karanfil i tortu.
Prisutne će zabavljati Trend bend koji izvodi vlašku i srpsku muziku i prvi put gostuje na manifestaciji Jedinstva u Švehatu.

Kazao je da je zbog specifičnosti mesa imao malo više posla oko pripreme.

Na druženje uz gulaš od divljači pozvani su ljudi koji redovno dolaze u klub, kako bi im se na neki način izrazila zahvalnost što podržavaju rad Jedinstva, najstarijeg našeg kluba na teritoriji Donje Austrije.

- Posećenost klupskih prostorija je sve manja i ima nas oko 10 do 15 koji redovno dolazimo, a među njima je i Austrijanac Maks Rauh - rekao je Petrišorević.

Prisutni koji su probali gulaš pohvalili su Petrišorevića za kulinarski podvig.

- To što sam dobio pohvale da je gulaš ukusan za mene je velika nagrada - kazao je on.
Druženje uz kulinarski specijalitet Petrišorevića trajalo je do iza ponoći.
 

2024 © - Vesti online