Utorak 06.03.2018.
18:25
Vestionline, Tanjug

Saučešća povodom pada ruskog aviona u Siriji

Tanjug/AP
Ruska baza Hmejmi u Siriji u vreme posete Vladimira Putina

"U ime svih građana Republike Srbije i u svoje ime, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete reči podrške i iskrenog saosećanja, navodi se u pismu, saopštila je pres-služba predsednika Republike.

"Svet bi morao da poštuje žrtve koje Ruska Federacija podnosi da se zlo Islamske države ne pojavi u drugim zemljama i gradovima, navodi se u pismu ministra odbrane Aleksandra Vulina svom ruskom kolegi, generalu armije Sergeju Kužugetoviču Šojguu.

Svaki dan koji u našim zemljama prođe u miru daleko od zla koje ste svojim žrtvama i svojom borbom zaustavili i porazili u Siriji je dan u kome bi se trebalo setiti svih nastradalih boraca protiv terorizma i zahvaliti se njihovoj zemlji i njihovim porodicama, dodaje se u Vulinovom pismu.

"U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ja Vam se zahvaljujem i izražavam najdublje saučešće", zaključuje se u pismu koje prenosi Ministarstvo odbrane.

Ruski transportni avion An-26 srušio se u Siriji, a tom prilikom poginulo je svih trideset devetoro, koliko ih je bilo u letelici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

2024 © - Vesti online