Petak 23.02.2018.
15:18
Vestionline

Delagacija SNF sa Kosova posetila Patrijarha Irineja

SNF

U toplom dvosatnom razgovoru, poglavaru SPC predstavljena su mnoga teška pitanja koja se tiču položaja Srba sa Kosova i Metohije, i položaja države Srbije na Kosovu i Metohiji.
Patrijarh je podelio zabrinutost sa članovima SNF, posebno istučići da temelj srpske politike mora biti opstanak srpskog naroda na KiM, i da svaka politika mora da se bazira na tom zadatku.

Prenet je stav SNF i kosovsko-metohijskih Srba, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, da neće prihvatiti nikakav dokument, pravno obavezujući ili ne, koji potpišu vlasti u Beogradu, koji bi značio odricanje države Srbije od Kosova i Metohije.

Predstavnici SNF su upoznali patrijarha sa brojnim momentima u kojima Srbi sami, međusobnim podelama ugrožavaju sopstveni položaj. Takođe, upoznali su NJegovu Svetost sa sadržajem sastanka koji su imali sa predsednikom Republike Srbije, i sa budućim aktivnostima koje planira na fromiranju autentične srpske kosovsko-metohijske politike. Patrijarh je najavio i pomoć klirika Eparhije raško-prizrenske misiji SNF.

Konačno je zaključeno da SPC i Srbi sa KiM govore istim jezikom.

2024 © - Vesti online