Subota 17.02.2018.
11:59
Vestionline

Buđenje "delfina": Holandija povela 2:0, a onda je Srbija ubedljivo pobedila

EPA/MARIO RUIZ
Probudio "delfine": MIloš Ćuk

Ove subote "delfini" igraju dva meča, jer se od 19 časova sastaju sa Hrvatskom. Zbog toga je selektor Dejan Savić promešao karte, Duško Pijetlović je ostao na tribinama, a Filip Filipović je malo ulazio u igru. To i podatak da je meč počeo u 10.30 časova iskoristili su Holanđani i poveli 2:0. Ipak, tada su se naši vaterpolisti probudili, a u završnici prvog perioda je mIloš Ćuk sa dva gola doneo izjednačenje.

Posle su stvari došle na svoje mesto. Druga četvrtina druga pesma. Odbrana ispred Mitrovića je sprečila Holanđanima svaki smisleniji napad, a sa druge strane su za nekoliko minuta Jakšić, Ubović, S. Rašović i Drašović stvorili prednost koja se i očekivala.

Ovom pobedom je Srbija i zvanično obezbedila plasman na Finalni turnir koji će se održati u Budimpešti. Na njemu će učestvovati osam reprezentacija.

Srbija - Holandija 15:7 (2:2, 4:0, 5:2, 4:3)

Bazen: Poljud.

Gledalaca: 100.

Sudije: Sanadze (Gruzija), Teksido (Španija).

Igrač više: Srbija 7 (4), Holandija 5 (2).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, Lazić, Ubović 2, Stojanović 1, Jakšić 2, Filipović 2, Drašović 2, S. Rašović 1, B. Mitrović.

Holandija: Vagenar, Van der Horst, Vinkelhorst, Van den Burg, Rojten, Lindaut 1, Hopelman, Van Iperen 3, Miler, Venhus 1, Kopman 2, Lukas, De Kof.

2024 © - Vesti online