Subota 03.02.2018.
01:00
O. Đoković - Vesti

Slavilo 500 zemljaka

O. Đoković
Digla publiku na noge: Goca Lazarević

Luksuzni hotel, bogati doručak, potom proslava Sv. Save u gradskoj velikoj sali, program i druženje sa 500 zemljaka, doživljaj je koji će, kako tvrde naši Parižani gosti Nijmegena, pamtiti zauvek.

Vozaču rođendan

U ovoj noći posebnu radost je doživeo pariski vozač autobusa Lazar Jemović. Rođendan mu, pa kad damice saznadoše, opkolile ga kao mušice svetiljku i zagrmele:
- Ej, Šeki, Šeki, tako ti Alaha, dovešću te, Šeki, do prosjačkog štapa.

- Ne znam smem li reći glasno, ali smo mi u Parizu mačji kašalj u odnosu na njih. To je tako dobro, taj provod je bio naštiman za svačije srce i svačiju dušu. Hvala, hvala, domaćinima - euforična je uvek dobro raspoložena Stana Bilbija.

Odavno se pročulo da su članovi SZF veliki veseljaci, gde oni - tu je pesma i igra, kola obavezna, a i klečanje na podu za šta se specijalizovao najniži među njima Slobodan Šumadinac Janković, koji je nesebično istu ulogu dodelio korpulentnom "Holanđaninu" Banetu Divcu.

Jedi, pij, pevaj, igraj - veliki broj dečice je kompletan prostor pretvorio u igralište, a stariji su uvežbavali kako naše narodne tako i zabavne svetske plesne korake. Uh, koliko je bilo damskih toaleta! Tako i treba, nasleđe je to od bečkih Svetosavskih balova.

Stana Bilbija (stoji) i Nega Bilić, Dušica Kuzmanović i Branka Prlina

Naravno da su sa pozornice stizale dobrodošlice, pa je pariska Stana Bilbija ovako rekla:

- Radili smo, pa je došlo vreme da se odmorimo, zato smo kod vas. Mi u subotu obeležavamo našu slavu Svetog Savu, pozvani ste svi, dobro nam došli!

Aplauz se prolomio, biće u Parizu gostiju.

Vladika ruski Boris i srpski otac Dušan Erdelj su najtoplijim rečima blagoslovili skup i blagosiljali sve prisutne, da bi zagrmeo "Vidovdan" koji niko tako dobro ne peva kao Goca Lazarević, celu salu digla je na noge, pa kako je počela, tako do sitnih sati, a u stopu je prati orkestar Ambasador, stigao iz Pančeva.

Nena, Slobodanka, Dobrila i Slobodan na kolenima

Uz parohiju Sv. Save u Nijmengenu i oca Dušana Edelja, glavnu organizatorsku ulogu odradila je Ljiljana Ruzmarin.

Inače, u ovoj noći su birani najlepša toaleta i i najlepši par, ali ime pobednika niko ne zapamti, zato što je svako za sebe smatrao da mu je haljina najlepša i da mu je partner najlepši. A evo i jedne dileme: korpulentnoj "Holanđanki" Neni Divac pade na pamet da zapali tompus, a onom malom Slobi Šumadincu da je pozove na ples, "ni do pupka joj nije", dobili su najveći aplauz.

2024 © - Vesti online