Subota 20.01.2018.
15:44
Vestionline, Tanjug

"Nije važno koje je ime ubice, neće biti milosti"

Tanjug
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je to rekao u subotu nakon tročasovnog sastanka sa političkim i privrednim predstavnicima Srba sa KiM, i naveo da je razgovor bio o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjištima.

On je izjavio da ne može da se saglasi sa svima koje je čuo razgovarajući u Kosovskoj Mitrovici, te poručio da je pre svega i najvažnije, a u najvećem interesu Srba na KiM da se sačuva mir.

- Ne mislim da ste protiv toga, ali kažem da ništa drugo nije potrebnije u ovom trenutku od mira i ostanka i opstanka na našim ognjištima - rekao je Aleksandar Vučić obraćajući se nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je naveo, razgovarali su o životnim problemima i neophodnom jedinstvu, većem poverenju i poštovanju među Srbija "i ovde i na severu i svuda".

Razgovori su, kaže, bili teški, vođeni u atmosferi užasa posle stravičnog zločina, ubistva Olivera Ivanovića i ticali su se više tema, od sprovođenja Briselskog sporazuma, pa do zahteva da Srbija da oružje, ali da je njegov odgovor bio da se nada da Srbija pomogne u davanju novca za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove.

- Rekao sam i Milanu Ivanoviću da vidimo šta još možemo da učinimo za KBC u Mitrovici - rekao je Vučić.

Poručio je da je dogovoreno i da Srbija ove i naredne godine finaasira šest miliona evra za vodovod koji nedostaje u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

- To je dobra vest za tri severne kosovske opštine, a razgovarali smo i o drugim projektima, o primedbama koje su imali vaspitači za to da se na njih ne odnosi povećanje plata, o putevima - rekao je Vučić.

Naveo je da je lično uputio poziv na sastanak svima, ne samo ljudima iz vlasti, već i iz opozicije, svim odbornicima bez obzira na to kojoj stranci pripadaju i zahvalio što su se odazvali svi koji na bilo koji način odlučuju na severu Kosova.

2024 © - Vesti online