Četvrtak 18.01.2018.
12:45
Vestionline

Đoković: Brutalni uslovi, verujem da mogu do titule

EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Novak Đoković

- Veoma sam zadovoljan što sam uspeo da izađem kao pobednik iz ovakog meča, koji je bio težak zbog uslova u kojima se igrao, kako za mene, tako i za Monfisa. Gledao sam ga malo u Dohi i ovde prvo kolo, igrao je sa dosta samopouzdanja. Međutim, nismo mogli skroz da se pripremimo za ovakve uslove. Kada se desi ovakav dan, jedino što možete da uradite je da pokušate da preživite trenutak koliko god možete. Fizički brutalni uslovi utiču, takođe, na psihu. Prosto, imate osećaj kao da imate dodatnih 20 kilograma na leđima i sve vas nekako vuče na dole. Počeo sam dosta nervozno, imao sam duplih grešaka i drugih poteškoća - rekao je Đoković srpskim izveštačima u Melburnu.

ESPN je preneo informaciju da je Novak tražio da igra u popodnevnom terminu.

- Iskreno da kažem, ne mogu da se setim, možda i jesam tražio da igram poslednji meč u danu, ali nisam znao da će biti baš ovako brutalni uslovi. Nije nam bilo prijatno.

Novak se osvrnuo i na "gladijatorske" godine tenisa, naporan raspored. Što je više novca u igri, to je sve teže za igrače da sačuvaju zdravlje.

- U današnjem svetu sportske industrije, koje smo deo, zdravlje igrača je sekundarno. Primarno je da se karte prodaju, da se zaradi novac, da se ispune TV zahtevi pa tek onda, na četvrtom, petom mestu je ono što igrač misli. Na neki način ste posmatrani kao "zivotnja u kavezu" u ovakvim uslovima. Ja ne želim da zvučim nezahvalno. Naprotiv, izuzetno sam zahvalan, počastvovan i privilegovan što mogu da se bavim sportom koji volim. Međutim, smatram da imam pravo i ispravno je da kažem u javnosti ono što se odnosi na mene i druge igrače. Na kraju, igrači su ti koji prave "šou", bez nas oni ne mogu da zarade novac koji im je primaran. Smatram da o tim nekim pravilima za vremenske uslove, koja su oni postavili pre neku godinu, treba malo više da se razgovara - naglasio je Đoković.

On je naglasio da ide iz meča u meč.

- Sa jedne strane, pokušavam da ne očekujem ništa, a sa druge strane opet deo mene je svestan kakvu istoriju imam ovde. To mi daje dovoljno razloga da verujem da mogu da idem da kraja - do titule - zaključio je Đoković.

2024 © - Vesti online