Sreda 17.01.2018.
18:53
Vestionline, Index.hr

Slovenci prelomili, ostaju na Evropskom prvenstvu

EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Meč Slovenije i Nemačke je izazvao dosta bure u rukometu

Ipak, Slovenački rukometni savez je danas odlučio da igrači ostanu na takmičenju koje se održava u Hravstkoj, prenosi index.hr.

- Možemo potvrditi da smo jednoglasno odlučili da nastavljamo s takmičenjem na Evropskom prvenstvu, iako smo strašno razočarani suđenjem na prvenstvu. Na prvoj utakmici je sudijski kriterijum bio potpuno neujednačen, a na drugoj su se grubo kršila pravila rukometne igre. Odlučili smo da ćemo igrati zbog sporta, navijača i celog takmičenja - rekao je predsednik Slovenačkog saveza Franjo Bobinac i dodao:

- Slovenija će i dalje biti glasna u borbi za što bolji, kvalitetniji i pravedniji rukomet, što naš sport i zaslužuje. Igraćemo, ali ćemo se žaliti Međunarodnom sportskom sudu.

Direktor reprezentacije Uroš Mohorič je pojasnio situaciju iz same završnice sa Nemačkom:

- Pravila rukometa su jasna. Na utakmici s Nemačkom sudija je Blagotinšeka morao da isključi na dva minuta i ponovi izvođenje centra i ništa drugo.

Velika prašina se digla na pomenutom meču, a selektor Slovenije Veselin Vujović nije hteo dugo da se pomeri sa gola i dopusti Nemcima da izvedu sedmerac.

2024 © - Vesti online