Sreda 17.01.2018.
10:04
Tanjug, Vestionline

Kraj velike karijere

EPA/PAULO FONSECA
Mađioničar s loptom rekao "Dosta, nema više": Ronaldinjo

Legendarni Brazilac ranije je saopštio da želi da pronađe još jedan klub pre nego što do kraja 2018. godine prestane sa aktivnim igranjem, ali se predomislio i sada stavio tačku na sjajno poglavlje. Zvaničan meč nije odigrao još od septembra 2015. godine kada je bio član brazilskog velikana Fluminensea.

- Završio je sa fudbalom. Sada želimo da uradimo nešto lepo posle Svetskog prvenstva, odnosno oproštajnu turu od Brazila, preko Evrope do Azije - rekao je njegov brat i menadžer Roberto Asis za Globo. 

Jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre, a možda i najveći umetnik među fudbalerima, počeo je karijeru u Gremiju, potom je bio član Pari Sen Žermena pre dolaska u Barselonu gde je dostigao najveće visine. 

Od 2003. do 2008. godine sa Kataloncima je osvojio dve titule Primere i Ligu šampiona, a 2005. je proglašen za najboljeg igrača planete. Igrao je još za Milan, Atletiko Mineiro, meksički Keretaro i na kraju Fluminense. 

Sa reprezentacijom Brazila, za koju je 97 puta nastupio i dao 37 golova, postao je prvak sveta na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji (2002).

2024 © - Vesti online