Utorak 16.01.2018.
18:33
Z. Mirković - Vesti

Muzičko putovanje Evropom

Z. Mirković
Pevali "Bože pravde" - mali hor "Prosvjete"

Prosvjeta ovim želi da doprinese razvoju dobrih odnosa među kulturama dve zemlje.

Prosvjetin koncert, za koji je rečeno da je praznik umetnosti i negovanje tradicije, počeo je himnom "Bože pravde" u izvođenju Malog hora Prosvjete koji vodi Vera Simić.

Najmlađi članovi otpevali su i pesme "Nebo je visoko Srbijo", "Preko brda, preko brega" i "Zvončići, zvončići".

Nastupila je violinistkinja Tanja Paucanović sa Internacional bendom predstavljajući svoja dela "Fantazija", Rastojanje" i "Pobedu".

Andrea Nikolić na violini i prof. Vladimir Milošević na klaviru izvodili su dela najpoznatijih svetskih kompozitora.

Na kraju koncerta publici se predstavio ansambl Zorule, koji je priredio nezaboravno "muzičko putovanje kroz Evropu".

Koncertu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora Srbije, BiH, i Crne Gore, predstavnik RS u Austriji, Aleksandar Čotrić, poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, Nemanja Damnjanović poslanik u bečkom parlamentu.

Z. Mirković

Povelja Čotriću

Svetlana Matić, potpredsednica Prosvjete u Austriji uručila je Aleksandru Čotriću, članu Odbora za dijasporu Narodne skupštine Srbije,u Povelju za poseban doprinos u radu društva i podršku dijaspori.
Zahvaljujući na priznanju Čotrić je istakao da Prosvjeta čini mnogo na očuvanju srpskog identiteta, povezivanju dve zemlje i podršci Srbiji.
- U ime skupštinskog odbora mogu reći da je Prosvjeta postala najaktivnija, najmasovnija naša organizacija u celom rasejanju - podvukao je Čotrić.



 

2024 © - Vesti online