Utorak 16.01.2018.
08:00 >> 08:56h
vestionline

Đoković odličan na startu, protivniku prepustio samo sedam gemova

Tanjug/AP
Bez problema preskočena prva prepreka: Novak Đoković

Meč je trajao nešto manje od dva sata, a Đoković je protivniku prepustio samo sedam gemova. U prvom setu je Jang uspeo samo da izjednači na 1:1, a onda je naš teniser osvojio narednih deset gemova. Dobio je prvi set i poveo 5:0 u drugom. Tada je Jang iskoristio drugu brejk loptu i smanjio na 5:1, a potom bio siguran na svoj servis. Ipak, to je bilo sve od njega u ovom setu.

Treći set je bio nešto zanimljiviji. Novak je u trećem gemu napravio brejk i poveo 2:1. Mogao je u devetom gemu kod rezultata 5:4 da okonča meč na servis protivnika, ali nije iskoristio pet meč lopti. Ipak, potom je na svoj servis bio siguran, iskoristivši šestu meč loptu.

Oba tenisera nisu preterano rizikovala na servisu. Đoković je imao četiri asa i jednu duplu servis grešku naspram Janga koji je imao po dva asa i servis greške. Novak je bio ubedljiv u igri u polju. Imao je mnogo bolji procenat osvojenih poena na prvi i drugi servis. Na prvi je imao 79 odsto, a na drugi 71.

Naredni protivnik biće mu Francuz Gael Monfis koji je savladao kvalifikanta Haumea Munara iz Španije sa 6:3, 7:6 (7:5), 6:4.

2024 © - Vesti online