Ponedeljak 15.01.2018.
21:17
Vestionline

VIDEO: Vujin šou u Zagrebu, stao na gol i hteo da brani sedmerac

youtube.com/Fanatik Enka
Drama u Zagrebu: Veselin Vujović ne dozvoljava da se izvede sedmerac

U poslednjih nekoliko sekundi se ušlo rezultatom 24:23 za Sloveniju, ali je Druks izjednačio. Slovenci su izveli brz centar, a Janc je postigao 25 gol za Slovence. Tada je nastala opšta radost u taboru trećeplasirane ekipe sa prošlog Svetskog prvenstva. Ipak, ostalo je nekoliko sekundi, a Nemci su izveli loptu. Tada na scenu stupaju litvanske sudije Mindaugas Gatelis i Vaidas Mazeika.

Gotovo pet minuta su pregledali snimak i doneli odluku da slovenački rukometaš Blagotinšek dobije crveni karton jer je ometao nemačkog igrača prilikom izvođenja lopte sa centra. To je automatski značilo da će aktuelni evropski šampion da dobije i sedmerac.

Tada je Veselin Vujović totalno poludeo. Stao je na gol i hteo da brani sedmerac. Gotovo deset minuta je trajala njegova rasprava sa Litvancima, ali je na kraju morao da popusti. Rajhman je bio siguran sa sedam metara za konačnih 25:25.

- Hteo sam da napravim sprdnju, neki šou. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smešnim jer ga vode debili! No moji igrači i ljudi na klupi su disciplinovani, a ja sam takav kakav jesam pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku - rekao je Vujović i dodao:

- Pitao sam ih zašto nisu nemačkog igrača isključili napad pre kad smo mi izvodili brzi centar. Oni meni: "Pa zabili ste gol." Ja ih pitam zašto niste zaustavili vreme i isključili ih, a oni meni da nećemo sad o tome. Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije.

2024 © - Vesti online