Ponedeljak 15.01.2018.
17:51
Vestionline, b92.net

Englezi napali Noleta: Zaradio je 100 miliona, a sad traži još

EPA-EFE/JULIAN SMITH
Na udaru engleskih medija: Novak Đoković

On je na stastanku Unije igrača, kao njen predsednik, predložio kolegama da se bore za veće nagradne fondove na turnirima. Takav predlog je izazvao oštre kritike u javnosti, a otrovne strelice su prvo krenule sa Ostrva.

- Zaradio je 100 miliona, a sad traži još - bio je prvi komentar engleskih medija, a prenosi b92.net.

Upravo tih 100 miliona evra, 12 Grend slemova, sve ono što ga čini jednim od najvećih igrača svih vremena bi trebalo da bude dovoljan pokazatalj da on nije tražio taj novac zbog sebe. Oni koji su upućeni u tematiku jasno ističu da su igrači ukazali poverenje Đokoviću kada su ga izabrali da ih predstavlja ispred ATP i on se bori upravo za njih. Za sport. 

Njegova obaveza je da doprinese poboljšanju i promenama u tenisu, kako u oblasti rasporeda turnira, kalendaru, tako i kada je reč o sistemu takmičenja i finansijama. Najveći izazov je da tenis postane dugoročno održiv sport za što je moguće više igrača. 

- Samo igrači iz samog vrha imaju dobre uslove, dok su ostali uglavnom nezadovoljni i to je nešto čega su svi svesni. Kao predsednik Saveta igrača, Novak je predložio način na koji trenutna situacija može biti rešena i unapređena. Ono što je neophodno jeste da se svi igrači ujedine, oforme sindikat i počnu više da govore o svojim pravima - rekao je izvor blizak igračima koji su prisustvovali sastanku i dodaje:

- Top 20 igrač ima sve što mu je potrebno, ali onima od pedesete pozicije i niže rangiranima nije nimalo lako. Mnogi od njih su na ivici da odustanu od tenisa i od svojih karijera zbog nedostatka finansijskih sredstava neophodnih za plaćanje putovanja, trenera, osoblja i drugih troškova. Sredstva nisu podeljena na najadekvatniji način. Prvih deset igrača dobija najviše novca, a to je ono što Novak želi da promeni na bolje i da pruži šansu za što više igrača, kako bi napravili nešto dobro u ovom sportu.

2024 © - Vesti online