Ponedeljak 15.01.2018.
21:13
B. Božin - Vesti

Srbi u Berlinu: Tražilo se mesto više

Ž. Marković
Sonja Pribić sa kćerkom i prijateljicama

Gosti su bili opušteni, veseli i raspoloženi, a dobrim delom su tome doprineli su pevač Zoran Janković i njegov bend sa opusom za sve generacije.

Sonja Pribić je došla sa prijateljicama Dubravkom, Miljanom, Ljiljanom i Slavicom, ali i sa kćerkama Anastasijom i Draganom, i kumčetom Milošem. Kaže da oni svuda idu zajedno i da su kao porodica.

- Došli smo da proslavimo našu pravoslavnu Novu godinu i da je dočekamo u zdravlju i sreći, koju želim mojoj familiji, ali i svima u svetu - poručila je Sonja, koja je rodom iz Vranja.
Za istim stolom je bila i Dijana iz Crne Gore, koja redovno dolazi u Berlin kod prijateljice Draženke, ali joj je ovo prvi put da tu dočekuje srpsku Novu godinu. Dijana kaže da se slično proslavlja i u Crnoj Gori.

Premašena očekivanja

Predsednik društva Milan Petković nije krio zadovoljstvo što su njihova očekivanja uveliko premašena, ali i žaljenje što nisu mogli da odgovore svima.
Da smo znali da će biti tako, verovatno bismo uzeli veću salu - kaže Petković. Za sada je sigurno, ovde će biti reprize i to već 10. marta.

Goran Simić, Milan Karadarević, Zoran Nenadić i Jova Radovanović sa suprugama su činili društvo za velikim okruglim stolom, a poznaju se više od 20 godina.

- Atmosfera je onakva kakvu i očekujemo od našeg naroda - kaže Milan, koji priznaje da ne slavi redovno 13. januar.

- Za redovnu Novu godinu sam bio u Majamiju i bilo je fantastično - rekao je ovaj građevinski preduzetnik još pun utisaka. Goran i njegova supruga Slađana Simić, inače veliki donatori srpskih hramova u Berlinu, do sada su redovno slavili u crkvi gde su im dočeci najlepši, ali ni ovaj ni po čemu ne zaostaje.

2024 © - Vesti online