Utorak 16.01.2018.
05:30
Vestionline

Stručnjaci: Ovu popularnu aplikaciju deca ne bi smela da koriste

pixabay.com
 

Neke škole širom Velike Britanije već su počele da zabranjuju korišćenje Snapchata tokom nastave, a dečiji komesar Ana Longfild smatra da bi roditelji trebalo da nastave sa istom praksom i nakon škole.

Longfildovoj najviše smeta što Snapchat zbog svojih mogućnosti izaziva svojevrsnu zavisnost kod dece. To se naročito odnosi na tzv. "vatricu" - kontinuirano dopisivanje između prijatelja duže od tri dana. Deca se međusobno takmiče ko će duže održati "vatricu" u životu.

Longfildova je upozorila roditelje da prouče aplikacije koje njihova deca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima, prenosi LCB.

Ako niste sigurni, radije nemojte dozvoliti deci da koriste Snapchat, ističe komesar.

U nedavno objavljenom izveštaju, Longfild je upozorila na negativne uticaje društvenih mreža na decu, pre svega jer stvaraju pritisak da se stalno bude prisutan i da mladi putem "lajkova" prikupljaju odobravanje svojih prijatelja.

Snap, kompanija koja je osmislila Snapchat, brani svoju aplikaciju i tvrdi da ona podstiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili deljenja.

"Veoma ozbiljno shvatamo našu obavezu da stvorimo bezbedno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo sa ulaganjem u sva sredstva koja bi to obezbedila", poručila je kompanija.

2024 © - Vesti online