Nedelja 14.01.2018.
14:13
Kaleidoskop media

Majk Garson: Neispričana priča o Bouviju (VIDEO)

commons.wikimedia.org/David Shankbone
Dejvid Bouvi sa suprugom Iman

Garson je ukupno učestvovao na 10 studijskih albuma počevši od "Aladdin Sane", a o njegovim pijano deonicama na numerama "Lady Grinning Soul" i "Aladdin Sane" još se priča sa oduševljenjem. On je pratio Bouvija i na poslednjem nastupu kada je otpevao "Changes" na humanitarnom koncertu.

- Dejvid Bouvi je bio jedan od najkreativnijih ljudi sa kojima sam radio. On nikada nije živeo od stare slave. Nikada nije bio zadovoljan, posebno ako je bio u udobnoj i bezbednoj zoni. Kada bi nešto kreirao i kada bi to bilo postignuto, a ostali bi to iskusili, umesto da ponovi to isto, on je jednostavno prelazio na sledeću stvar - priča Garson u intervjuu za Kaleidoskop media.

- Kad sam ga upoznao, pomislio sam da izgleda čudno. Normalno, to je bio Zigi Stardast period. Ali čim smo počeli da pričamo, uvideo sam da je veoma pametan, veoma inteligentan, ali nimalo čudan. On je bio dobro informisan u različitim temama - filozofija, umetnost, književnost, muzika, itd. Bio je veliki umetnik i brzo smo se sprijateljili - kaže Garson.

- Tokom 50 godina bavljenja muzikom, interesovanje za Bouvijeve pesme nikada nije opalo. Slušaoci su toliko lojalni njegovoj muzici jer je bio iskren i nije kompromitovao svoj integritet. Bouvi je uvek stvarao i nije se oslanjao na staru slavu kao što to rade neki drugi umetnici. Za 100 godina ćemo znati o njemu, Stounsima, Bob Dilanu verovatno i definitivno o Bitlsima. Znači, on je veoma visoko. Bouvi će uvek biti jedan od najvećih - zaključuje Majk Garson.

2024 © - Vesti online