Nedelja 14.01.2018.
13:28
Kurir

Tasovac: Bolje da te ujede gnu, nego da ne čuješ kad te zove Vučić

M. Todorović
Ivan Tasovac

"Nisam video cenzuru"

Tasovac je u intervjuu za Kurir istakao da je rad premijerke Ane Brnabić najveće osveženje na srpskoj političkoj sceni i da ona zaslužuje najveće poštovanje.

Upitan da li se kaje što je svojevremeno prihvatio mesto ministra kulture, Tasovac je odgovorio: "Zašto bi se kajao? Radio sam najbolje što sam mogao. Ponosan sam što sam bio ministar u Vladi Srbije, kao i na sve što smo uradili".

Na opasku da nije ispunio očekivanja "takozvane druge Srbije", Tasovac je uzvratio da ni "druga Srbija" nije ispunila njegova očekivanja.

- I ne samo moja, već ni očekivanja koja nalažu zdrav raum i minimum političke korektnosti, a to je da podrže reformske korake, koje smo kao Ministarstvo i Vlada sprovodili, a za koje su se oni deklarativno zalagali prethodnih decenija - smatra Tasovac.

On kao uspeh vidi i to što je ispunio i prevazišao i očekivanja "prve Srbije", pa su ga i "oni konstantno napadali i provlačili kroz blato" u tandemu sa ovima koji su polagali nade u njega.

Upitan o pitanjima cenzure, koje se godinama potežu u medijima, Tasovac je odgovorio da cenzuru nije video, ali jeste proteste "dežurnih lučonoša" slobodne misli, povodom ukidanja emisija Predraga Sarape na Studiju B, ili Olje Bećković na B92.

Na pitanje o radu Beogradske filharmonije, Tasovac je rekao da "ima najbolje muzičare i najkreativniji menadžment", tako da on može da "nastavi da ćuti i ne meša se u svoj posao". Tasovac je zaključio da će Beogradska filharmonija dobiti novu zgradu na Ušću.

2024 © - Vesti online