Nedelja 14.01.2018.
12:25
Vestionline

Misterija nestale devojčice - detektiv pronađen mrtav

EPA/Luis Forra
Ni posle više od 10 godina mala Medlin Meken nije pronađena

Policija za sada ne otkriva mnogo toga o njegovoj smrti, očekuje se nalaz obdukcije, a 56-godišnji Haligen pronađen je mrtav u kući njegove partnerke. Policija njegovu smrt trenutno vodi kao nerazjašnjenu.

"Dobili smo dojavu o čoveku kojem je loše i adresu. Ubrzo nakon toga muškarac u pedesetima je preminuo", saopšteno je iz policije. 

Medlin Meken rođena je 12. maja 2003. godine, a nestala je 2007. iz apartmana u Portugaliji u kojem je njena porodica provodila godišnji odmor i to nekoliko dana pred četvrti rođendan. Nikada nije pronađena, iako su njeni roditelji angažovali nekoliko privatnih detektiva, a jedan od prvih bio je upravo Haligen. 

Roditelji Medlin s Haligenovom firmom "Oukli internešenel" (Oakley International) 2008. potpisali su ugovor vredan pola miliona funti, a ugovor je raskinut godinu dana kasnije. Haligenovu smrt nisu komentarisali, a ističu da s njim nisu bili u kontaktu od raskida ugovora. 

Inače, Haligen je nakon toga izručen u SAD gde je priznao optužbe za prevaru pre potrage za Medlin. Osuđen je, ali je ubrzo pušten jer je većinu kazne odradio u istražnom zatvoru, da bi se potom vratio u Britaniju. 

Roditelji devojčice su nakon Haligena angažovali još nekoliko privatnih detektiva koji su bili jednako neuspešni u otkrivanju tragova o tome šta se dogodilo Medlin. Skotland jard je 2011. godine počeo novu istragu koju je finansirala britanska vlada, ali misterija nestale devojčice nikada nije rešena.

2024 © - Vesti online