Nedelja 14.01.2018.
11:27
Danas

LSV: Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

wikimedia.org/Sokolrus
Raketni sistem S-400 "Trijumf"

Izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o potrebi nabavke raketnog sistema PVO dometa 400 kilometara samo je još jedan primer "patriotskog" istupanja predstavnika vlasti. Mesecima unazad javnost Srbije preplavljena je vestima o nabavci ratnih aviona, a očito je da je sada započela faza raketnog snabdevanja države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne protivi se efikasnom sistemu odbrane Republike Srbije, ali u godinama kad je naš bruto društveni proizvod jedan od najnižih u Evropi i kada su plate u polovini zemalja Evropske unije na mesečnom nivou u rangu godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji, smatraju da je potrebno mnogo pažljivije određivati prioritetne zadatke.

Rad na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje infrastrukturne mreže, efikasnije privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, samo su neki od problema koje bi trebalo rešiti pre kupovine aviona i raketa.

Demografski pokazatelji Srbije su jako loši, a trendovi jasno ukazuju da će se odliv mladih građana zemlje ka zapadu nastaviti, pa čak i pojačati. U takvim uslovima  vlasti Srbije ne smeju da se takmiče u naoružavanju, nego moraju ozbiljno da se bave problemima zemlje, kažu u LSV.

2024 © - Vesti online