Nedelja 14.01.2018.
11:15
Tanjug

Nenadić: Hrvatsku smo izbrisali, pobeda nad Švedskom vodi dalje

EPA/JACEK BEDNARCZYK POLAND OUT
Petar Nenadić očekuje bolju igru "orlova" u meču sa Švedskom

- Poraz od Hrvatske jeste previsok i loš je rezultat, ali se lakše podnosi nego da smo izgubili jedan razlike. Izbrisali smo ga iz glave i okrećemo se narednom meču sa Švedskom koja je težak i novoformiran rival sa dosta mladih igrača, ali veoma kvalitetan - rekao je Nenadić Tanjugu u Splitu.

Naglasio je da je nekoliko igrača debitovalo u srpskom timu na velikom turniru i da su greške normalna pojava, posebno u duelu sa odličnom domaćom selekcijom.

- Nismo klonuli duhom, bilo je šta je bilo je... Mnogi su prvi put igrali na velikim takmičenjima, pa još u gostima protiv Hrvatske u takvoj amosferi i sigurno da im nije bilo lako.

Novi bek Vesprema priznaje da je svojevremeno bio na udaru kritika kada je bio najmlađi u reprezentaciji i da sada ne želi da isto prođu današnji mladi igrači.

- Nikad ne treba osuđivati igrače,  posebno ne mlade i stavljati im neke stvari na teret jer oni tek dolaze. Znamo po sebi Žarko i ja, ima nas nekoliko koji smo sad predvodnici, kad smo bili mlađi "ubijali" su nas bivši selektori i novinari. Treba im sad dati podršku.

Meč sa Švedskom označio je kao odlučujući za prolaz dalje.

- Tako ispada, ako pobedimo idemo dalje. Očekujemo da će Hrvatska u poslednjem kolu da odradi posao protiv Šveđana... Sa trijumfom u današnjem meču obezbeđujemo drugi krug i dižemo samopouzdanje, a čak i u ludoj priči možemo da prenesemo bodove u Zagreb.

On je dodao da ga nije iznenadio poraz Švedske od Islanda.

- Dosta švedskih igrača nastupa u nemačkoj Bundesligi, igraju dobar rukomet i sve je moguće. Nije me iznenadio rezultat između Švedske i Islanda, poznavajući sastave timova. Danas me ništa ne iznenađuje - zaključio je Nenadić.

Utakmica 2. kola A grupe Evropskog prvenstva Srbija - Švedska igra se u nedelju od 18.15 u Splitu.

2024 © - Vesti online