Nedelja 14.01.2018.
10:13
Vestionline, b92.net

Rodžer ceni Đokovića: On je jedan od favorita u Melburnu

EPA/FILIP SINGER
Novak Đoković napada, Rodžer Federer brani krunu u Melburnu

- Nečije mišljenje je da sam ja favorit, ali verujem da to mogu da budu i Rafa, zbog neverovatne sezone koju je imao, i Novak jer je šest puta trijumfovao ovde. Iako nije poznato kako se Đoković oseća, njih dvojica bi mogli da budu veliki favoriti ovde - rekao je Federer, prenosi b92.net

Neki od novinara pokušali su da njegovom stilu igre pripišu manji broj povreda, ali je Rodžer istakao i da njegovi najveći rivali umeju da igraju brzo i agresivno. 

- Kada govorimo o Mariju i Đokoviću koje ste nazvali "radilicama", oni mogu da igraju veoma agresivno. Da budem iskren, svi, pa čak i Rafa stoji bliže osnovnoj liniji nego ikada ranije. Vidite, povrede mogu da se dogode u samo jednom trenutku, na primer, prilikom servisa.

Federer kaže da je sada spremniji nego godinu dana ranije kada se vraćao posle povrede.

- Osećaj je potpuno drugačiji. Ove godine se nadam da ću pobediti u prvih nekoliko mečeva i krenuti dobro na turniru, dok sam se prošle godine nadao samo da pobedim bilo kako. Turnir je bio više kao test, da vidimo kako će proći, slična situacija kao ona u kojoj se sada nalaze Novak, Vavrinka i ostali. Nisam bio 100% spreman, ali nikada ne znate šta može da se desi u nedeljama koje predstoje. Ako ste već u žrebu, dajte sebi šansu - zaključio je Federer. 

2024 © - Vesti online