Nedelja 14.01.2018.
09:53
Vestionline

Šta je rekao Đoković pred start Australijan opena?

Tanjug/AP
Povreda prošlost, mogu opet da pobeđujem najbolje: Novak Đoković

- Lakat me je mučio dosta dugo. Kulminacija je bila na Vimbldonu prošle godine, kada više nisam mogao da podnesem. Pre toga je to bio, da kažem, podnošljiv bol, uz koji sam mogao da igram. Znao sam da me negde čeka trenutak kada ću morati da prestanem da igram i da odem na dužu pauzu, samo nisam znao koliko će ona trajati.  Uspeo sam da se pomirim, da prihvatim odluku da ne žurim sa povratkom na teren. Već tada sam počeo da razmišljam o sledećoj sezoni - rekao je Novak i dodao:

- Nikada u karijeri nisam propustio Grend slem turnir, nikada nisam odsustvovao sa terena duže od mesec dana. Bio sam veoma zadovoljan kako smo moj tim i ja vodili računa o mom telu. Zato mi je sve bilo veoma čudno, da ne igram šest meseci.

Na egzibicji u Melburnu prošle nedelje videlo se da je Srbin promenio servis.

- To je bio najkritičniji udarac i jedino sam tada osećao bolove. Zato sam morao da promenim način kako ga izvodim. Ali, do sada se na treninzima i na meču protiv Tima pokazao kao dosta dobar.

Novak je trenutno 14. teniser sveta, ali je po kladionicama drugi favorit, odmah iza branioca krune Rodžera Federera.

- Verujem u sebe i da mogu ponovo pobeđujem najbolje igrače na svetu. Svestan sam da ako dostignem nivo, psihički i fizički, na kojem sam nekad bio, imaću velike šanse na svakom turniru - zaključio je Đoković.

2024 © - Vesti online