Petak 12.01.2018.
19:02
Vestionline, Blic.rs

Oglasio se "Srbin Ponta": Vučićev sam počasni savetnik

EPA/Robert Ghement
Viktor Ponta dobio i srpsko državljanstvo

- Ja sam počasni savetnik predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića od 2016. godine i podržavam partnerstvo Srbije i Rumunije i integraciju Srbije u EU- kazao je Ponta za rumunsku agenciju Adjerpres.

Agencija navodi da je ova izjava usledila nakon što je srpski list "Blic" istog dana objavio da je nekadašnji predsednik vlade Rumunije dobio državljanstvo Republike Srbije. 

Ponta je aktuelni predsednik Odbora za evropske poslove rumunskog parlamenta, a da će imati i srpski pasoš potvrđeno je "Blicu" u Vladi Srbije. 


On je sredinom prošle godine boravio u Beogradu i tada poručio da će Rumunija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, kao i da je to u interesu regiona i čitave Evropske unije. 

Ponta je, inače, bio prisutan na sednici Skupštine Srbije u avgustu 2016. godine, na kojoj je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao tadašnji mandatar Vlade, izlagao ekspoze. 

"Blic" je podsetio da je Ponta i tada rekao da je Srbija uvek bila najbolji sused i prijatelj Rumunije i da što pre treba da se priključi EU.

2024 © - Vesti online