Prijateljska ruka i u novoj godini

Privatna arhiva
Hvala do neba: Aleksandar Čolić sa majkom Liljanom

Uoči Nove godine i Božića stigla im je novčana pomoć od 300 dolara koju im nekoliko puta godišnje upućuje Srpska bratska pomoć iz Toronta sa svojim humanim članovima i predsednikom Branislavom Živanovićem. Među stalnim darodavcima je i prijatelj njenog sina Dragan Mirković, rodom iz Topole, koji se nalazi na radu u Minsteru u Nemačkoj, a koji ih je obradovao novčanim darom od 100 evra. Svojim iskrenim čestitkama i dobrim željama za praznike pridružila se i Dana Vacev iz Dimitrovgrada, koja živi u Minhenu.

Nikoga ne zaboravljaju

- Iskoristila ih ovu priliku da se od srca zahvalim i našim divnim donatorkama B. G. iz Adelejda, Dragici Bošnjak iz Nijmegena i Dani Vacev iz Minhena, koje stalno misle na nas. Tokom prošle godine mnogo puta su pomogle i spasle nas mnogih nevolja. Nikad to nećemo moći da zaboravimo. A kako se Dana Vacev razbolela, to joj od sveg srca želimo brz oporavak - poručila je Ljiljana Čolić.

- Nema tih reči kojima bismo mogli da se zahvalimo svim članovima Udruženja srpske bratske pomoći iz Kanade, kao i njihovom predsedniku Branislavu - Banetu Živanoviću iz Toronta. Ne mogu pronaći prave reči kojima bismo Aca i ja mogli da opišemo ono što nam je na srcu jer nas je njihova podrška nebrojeno puta spasla još većih muka. O našem Draganu Mirkoviću, njegovoj dobroti i plemenitosti mogli bismo i roman da napišemo. Kad god može, on dođe da poseti Acu i to nikad praznih ruku. Ovog puta nije mogao lično da dođe, ali je novčanu podršku uputio po svome tastu, koji nam je doneo 100 evra. Dragan ima troje dece, radi i muči se za svoju porodicu, a ipak je odvojio od sebe toliko da bi nama pomogao. To je i više nego za poštovanje i divljenje. Neka ga dobri Bog stostruko nagradi, kao i sve naše dobrotvore. Moj Aca je, čini mi se, iz dana u dan sve gore, a i moje zdravstveno stanje je ozbiljno uzdrmano. Samo se šetamo od lekara do lekara. Istina, Aci je vid strašno oslabio, jedva da i vidi. To kod njega izaziva posebnu agoniju, a meni stres - kazala je u telefonskom razgovoru reporterima "Vesti" 64-godišnja Ljiljana Čolić i dodala:

- Kao i obično, pomoć iz Kanade i Nemačke nam je stvarno stigla u dobar čas da imamo za ono najosnovnije, hranu i lekove, ali i Acine preglede i analize kojih je sve više. Nažalost, Acina invalidska penzija i nadoknada za tuđu negu i pomoć nisu dovoljni da pokriju naše najosnovnije potrebe, posebno kad smo oboje bolesni i kad su nam svako malo potrebni lekovi. Zato želimo da se još jednom svima koji su mislili na nas zahvalimo do neba i poželimo svaku sreću. Dragi Bog sve vidi i sigurna sam da će im dobro još boljim vratiti, a mi ćemo ostati njihovi večiti dužnici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online