Petak 12.01.2018.
00:55
S. Đurić - Vesti

Doček Srpske Nove godine: Marija u Banji uz vruću rakiju

Z. K. Munja
Na promenadi: Marija Šerifović

Šaban Šaulić ovog 13. januara pevaće na gradskom trgu u Valjevu, dok će Marija Šerifović nastupati na Promenadi u Vrnjačkoj Banji, u kojoj se ove godine slavi vredan jubilej - 150 godina aktivnog turizma. Marijin koncert biće besplatan za sve posetioce, a na dan dočeka gosti i meštani Vrnjačke Banje imaće priliku da uživaju u ribljoj čorbi, čaju i vrućoj rakiji koju tradicionalno priprema ribolovačko društvo Moravac.

Kao predgrupa jedinoj srpskoj pobednici na Evrosongu sviraće lokalni bendovi, a direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Ivan Trifunović poručuje da je Banja pravo mesto za doček srpske Nove godine. Posle božićnih praznika koje je provela sa porodicom, Seka Aleksić će u subotu zabavljati goste jednog kluba u Inđiji.

- Volim kad nastupam blizu kuće, lepo se osećam i sigurna sam da će provod biti sjajan - poručila je Seka.

Slavlje u dijaspori i RS

Brojni pevači Novu godinu po julijanskom kalendaru dočekaće u dijaspori. Kako kažu, naši zemljaci koji žive daleko od domovine uvek su raspoloženi za pesmu, a ovo je još jedna prilika da se dobro provedu. Popularni pevač Saša Matić, koji se nedavno vratio s uspešne američke turneje nastupiće u Parizu, Amadeus bend u Cirihu gde će svirati i Legende. Posle višemesečne pauze Milica Todorović se vratila u punom sjaju na scenu, a za srpsku Novu godinu pevaće u Štutgartu. Veselo će biti i u Republici Srpskoj. Opštinski odbor Srpskog prosvjetno-kulturnog društva Prosvjeta organizuje doček u Derventi i to na platou ispred hrama Uspenja Presvete Bogorodice (Trg pravoslavlja) a pevaće Goca Lazarević.

Opština Prokuplje i ove godine 13. januara organizuje doček, a zakazan je koncert niške grupe Galija. Tačno u ponoć, tradicionalno, nebo nad Prokupljem će prošarati vatromet. Van Gog će svirati u Nišu, a Neverne bebe u Rumi, gde nastupa i Dragica Radosavljević Cakana, a doček organizuje Kulturni centar Rume.

U Beogradu nema organizovanog dočeka srpske Nove godine, ali će tradicionalno biti održan vatromet iznad Hrama Svetog Save na Vračaru. Međutim, Zvezdarci nisu bili zadovoljni ovim, pa su sami rešili da organizuju doček za sebe i to ispred zgrade opštine Zvezdara u Bulevaru kralja Aleksandra.

Plato ispred opštine biće pozornica, a koncerte će održati Miligram i Dženan Lončarević.

Neda u Arilju

Neda Ukraden svuda stiže. Za doček 2018. je pevala u Tivtu, za Božić podelila 1.500 paketića za decu bez roditeljskog staranja, za doček srpske Nove godine peva u Arilju. Odličan provod je zagarantovan, a pored brojnih hitova iz njene bogate karijere sigurno će otpevati i numeru "Bela košulja", koju je publika odlično prihvatila.

2024 © - Vesti online