Petak 12.01.2018.
02:00
O. Đoković - Vesti

Vredni vernici u Strazburu na crkvi ugradili klima-uređaj

O. Đoković
Otac Petar Lukić sa vernicima i njihovom dečicom

- Sve je ovo predivno, zato i moram da se zahvalim i na videlo iznesem listu dobrovoljnih priložnika, onih koji su se, na razne načine, ugradili u ovaj projekat, u toliko željeno instaliranje grejanja u crkvi i u sali pri crkvi parohije Sv. Georgija.

I otac Petar nabraja:

- Slavko Marković, poreklom sa Kosova, poklonio je klima-uređaj crkvi, a za klimu u sali pri crkvi opredelio se Danijel Dačić, naglašavajući da je to prilog za zdravlje novorođenog sina Dušana. Sve radove instaliranja platio je Nebojša Jovanović, poreklom iz Jagodine, a angažovao se i za postavljanje unutrašnjih skela. Predsednik Crkvenog odbora Svetislav Jekić sa sinom Dejanom i njihovim radnikom Slađanom Cvetkovićem postavili su skele za vanjske instalacije klime. Zahvalan sam i električarima Trajčetu Mitevu, Milanu Stojanoviću, Ivanu Stojkoviću, Milošu i Željku Markoviću, Branislavu Jovanoviću, Dušanu Jekiću i Aci Miloševiću.

Ispleli kolo

Moja zahvalnost pripada i KUD Biseri iz Dransija, Oro iz Bobinjija i "Sv. Nikola" iz Pjerfita, održavali su tezge i oko crkve ispleli veselo kolo, a muška pevačka grupa iz Ora je izvela repertoar etno-izvornih pesama.

Sveštenik Petar ističe da je prezadovoljan i odzivom vernika za ovu akciju:

- Hvala svima koji su dali dobrovoljne priloge. Ova klima nam je najlepši božićni poklon, ali ne samo Srbima jer u našu crkvu ulaze i Makedonci, Crnogorci, Jermeni, Ukrajinci i drugi.

Sloga najvažnija

Ništa bez sloge i zajedništva potvrđeno je i u pariskom predgrađu Bondi
- Hvala predsednici Opštine Silvi Tomasan i njenoj Upravi koja nam je tokom proteklih praznika omogućila zatvaranje ulice u kojoj se nalazi crkva Sv. Petka i dala odobrenja klubovima da postave tezge - kazao je protojerej-stavrofor Željko Simović. Hvala vojski Francuske i opštinskoj policiji koji su obezbeđivali sigurnost događaja. Veliku zahvalnost upućujem i preduzeću za čišćenje Est Osombli, pobrinuli su se za čišćenje terena oko crkve. Hvala đakonu Nenadu Kostiću, a i članovima Crkvenog odbora, odnosno, damicama koje se ne boje posla, a to su: Maja, Suzana, Žaklina, Ljubinka, Snežana, Silvana, Milana, Levkica, Radica i Violeta i džentlmeni "zasukanih rukava": Stanko, Željko, Radiša, Dragoljub, Dejan, Vladan, Aleksandar, Dragan, Zlatan, Goran i Ilija.

 

2024 © - Vesti online