Sreda 10.01.2018.
21:42
Vestionline, index.hr

Hrvatska čeka Srbiju u opasnom ruglu

youtube.com/Index.hr Portal
Oko Spaladium arene katastrofa

Nevreme koje je pogodilo Split iskidalo je velike cerade kojima je "Spaladium arena" prekrivena kako se ne bi videlo da nema fasadu i da iz izdanja viri konstrukcija, sajle i žice. To se dogodilo samo dva dana pre početka EP u rukometu, koje Hrvatska i Srbija otvaraju upravo u rasprodanoj i sada sramotno ogoljenoj Spaladium Areni, piše index.hr.

Jak vetar otkrio je svu bedu projekta koji nedovršen stoji još od SP 2009. Splitska dvorana tada je najavljivana kao velelepni projekat koji će biti na ponos gradu i Dalmaciji i deo grandioznog sportsko-poslovnog kompleksa, koji je trebalo da krasi i veliki neboder.

Umesto moderne fasade i nebodera, nedovršenu Spaladium Arenu "krasi" armatura sa iskidanih cerada, prikrivaju je i priručne ograde. Problem Spaladium arene je estetski, ali i sigurnosni jer, kako se sada vidi, okolina dvorane potencijalno je itekako pogubna po gledaoce.

Niti 48 sati pre što u Spaladium nahrne hilajde hrvatskih, švedskih, islandskih, srpskih sportista i navijača, nevreme je ogolilo opasnu zonu.

2024 © - Vesti online