Sreda 10.01.2018.
18:00
A. V. - Vesti - Foto: A. Čukić

Bakama i devojčicama zle sudbine

V. Sekulić
Rada Simić u mislima dobrotvora

Po 300 dolara tako dobiće dve siromašne i bolesne penzionerke Rada Simić iz Šapca i Danica Ćorković iz Beograda, kao i dve bolesne devojčice, Nađa Kvrgić iz Novog Sada i Milica Tutunović iz sela Rajac kod Čačka.

Zašto je odlučila da pomogne upravo ovim bakama i devojčicama nije teško odgonetnuti. Rada i Danica dele sličnu sudbinu, bolest i nemoć ih u stopu prate, a male penzije ne zadovoljavaju ni osnovne životne potrebe.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Rada se tri puta borila sa karcinomom, ima astmu i diskurs herniju, a sa 110 evra penzije i dugovima za komunalije, više je gladna nego sita. Sa istim primanjem živi i Danica Ćorković kojoj je pre nekoliko godina odstranjena i noga zbog nesreće na poslu.

Kako preživljavaju sa tako malim primanjem, to ne znaju ni one. Sa druge strane, malena Nađa Kvrgić (3) iz Novog Sada bori se sa leukemijom, a kako se trenutno nalazi na lečenju u Nemačkoj, svaki dinar je dobrodošao. 

A. Čukić
Miljenica: Milica Tutunović sa roditeljima

Njena vršnjakinja Milica Tutunović rođena je sa kataraktom na oba oka. Iako je operisana, lečenje nije gotovo, a porodici Tutunović iz malog sela kod Čačka znači svaka pomoć.

A koliko će ih obradovati, redovna donatorka, žena divne i meke duše, moći će da sazna u narednim izdanjima našeg lista, jer ćemo zabeležiti svako uručenje i reakciju štićenika na koje je mislila.

 

2024 © - Vesti online