Utorak 09.01.2018.
18:25
Vestionline, Tanjug

Patrijarh Irinej: Blagodarimo gospodu što nam je dao Vučića

Tanjug
Patrijarh srpski Irinej sa Miloradom Dodikom u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske

Blagodarimo gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju, rekao je patrijarh Irinej.

- Ljudi mogu da pričaju ovo ili ono, ali mi vidimo koliko se on sa svojim saradnicima bori da sačuva taj najsvetiji deo naše zemlje, Kosovo i Metohiju, taj naš Jerusalim, tu našu Palestinu, tu našu svetu zemlju sa onim svetinjama brojnim, velikim i slavnim, na Kosovu i Metohiji - rekao je patrijarh i dodao da i narodna poslovica kaže da pregaocu Bog daje mahove (volja, krepost, rešenost..).

Nadamo se i molimo se gospodu, dodao je patrijarh srpski, da predsedniku Republike Srbije da "snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom i uz pomoć božju da nas gospod neće ostaviti".

Patrijarh je takođe zahvalio bogu što je Republici Srskoj dao čoveka, Milorada Dodika, koji, kako je rekao, mudro vodi svoj narod i lavovski se bori da sačuva Republiku Srpsku.

- Srbi znaju šta je država, jer su je uvek imali i umeju da poštuju državu i dok to budemo sledili tako - istoriju i kulturu našu, kao što rekoh, opstaćemo, odolećemo svim neprijateljima i iskušenjima našega vremena - zaključio je patrijarh srpski.

2024 © - Vesti online