Nedelja 07.01.2018.
09:15
Radio Slobodna Evropa

Politička oluja u Beloj kući, hoće li Tramp "preživeti"?

pixabay.com
Donald Tramp

Volf u knjizi kaže da je administracija disfunkcionalna, puna međusobnih sukoba i nekompetentnosti ali sočni citati i opsceni detalji nisu najbolji dokaz za to, piše američki "Tajm".

Dva oštra saopštenja za javnost, od kojih je jedno navodno diktirao sam Tramp, i žestoke optužbe na račun Volfa i Benona, samo su pomogla da knjiga dobije još više pažnje i natera Benona da odustane od pozitivne izjave koju je nameravao da objavi, piše američki nedeljnik:

"Ali, što je najvažnije, sve izgleda potpuno improvizovano u momentu, samo dodajući dokaze tvrdnji da je Bela kuća nekompetentna".

Administracija je imala dovoljno vremena da shvati šta Volf priprema i neke od opcije prethodnih predsednika u sličnim situacijama bile bi diskreditovanje autora, dugi intervjui sa rivalskim medijima u kojima bi se detaljano odbacili navodi ili bi jednostavno odustali od komentara, prepuštajući medijima i javnosti da procene koliko je pouzdan autor i ono što piše, zaključuje "Time".

Politička ciklonska bomba od predsednikovanja, koju inače znamo kao Trampovo predsednikovanje, unelo je 2018. godinu sa rikom, piše Stiven Kolinson u analizi CNN-a.

"Nova knjiga podiže poklopac sa Bele kuće pune ogorčenja i otkriva spektakl suprotstavljenih ega, izdaje i osvete, posutih ruskim intrigama, što je Trampa razbesnelo".

U novoj smo godini, ali je ovo još uvek Bela kuća koja razbije sve konvencije o predsedničkom ponašanju i u svakom momentu je sklona opasnom haotičnom teturanju ka ivici ponora, piše novinar američke televizijske mreže.

"Kada bilo ko - Benon ili Kim Džong Un, na primer - stane između Trampa i njegove glavne uloge u njegovoj priči, predsednik će reagovati furiozno i nepredvidlivo kako bi ponovo preuzeo svoj narativ, držeći svet u na ivici u tom procesu", zaključuje Kolinson.

2024 © - Vesti online