Četvrtak 04.01.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Troje siročadi u mislima dobrih ljudi

Lična arhiva
Nisu zaboravljeni: Tamara, Tijana i Bojan Lazović sa tetkom Nadom Lazović

Potvrda za to je stigla nedavno u vidu donacije od 500 dolara anonimne familije iz Sidneja, redovnih donatora, koji su pomogli mnoge štićenike Humanitarnog mosta, doneli neopisivu radost i nadu u bolje sutra. Istina, o ovoj dečici dugo nismo pisali, a poslednji put kada je neko mislio na njih, saznali smo i da mladi Bojan više ne živi sa sestricama u Zubinom Potoku.

Radi daljeg školovanja i boljih životnih uslova, otišao je da živi i školuje se kod ujaka u Subotici. Ova odluka nije lako pala ni njegovim sestrama ni starateljkama, tetkama Nadi Lazović i Dobrici Sovrlić, koje su preuzele brigu o njima posle smrti oba roditelja. Teška srca, morale su to da prihvate. Budući da su obe tetke bez zaposlenja, a danonoćno bdiju nad Tamarom i Tijanom u poludovršenoj kući, to će im pomoć divnih ljudi iz daleke Australije, sigurni smo, mnogo značiti. Baš kao što im je svojevremeno pomoć mnogih čitalaca "Vesti" širom sveta olakšala preteško breme u najtežim trenucima.

Tada su zahvaljujući plemenitim zemljacima ušuškali nekoliko prostorija u velikoj kući, obnovili nameštaj, ali i izgradili preko potrebno kupatilo. Sve donacijama naših humanih čitalaca. Prispeće nove donacije za ovu nesrećnu porodicu, prilika je da saznamo kako su Lazovići danas, posebno Tijana i Tamara, i kako se snalaze. Samim tim, zabeležimo sve slikom i rečju, čim se ovaj dar sa dalekog kontinenta nađe u njihovim rukama, kao i sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojim dobročiniteljima iz daleka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online