Sreda 27.12.2017.
14:51
Vestionline, blic rs

Dražen i Tijana najbolji odbojkaši Srbije u 2017.

EPA/SERGEI ILNITSKY
Bez premca: Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Srbije u 2017. godini

Prema očekivanjima najbolja odbojkašica je MVP Evropskog prvenstva u Gruziji i Azerbejdžanu Tijana Bošković, dok je najbolji senior Dražen Luburić. Pošto su njih dvoje bili odsutni nagrade su primili Draženov otac Ivan, i Tijanin stric Radenko Bošković.

Prisutnima se obratio predsednik OSS Zoran gajić.

- Dogodine nas čeka početak nove Lige nacija. Svetska liga i Gran pri odlaze u penziju. Mi ćemo biti sedam godina u toj Ligi koja će trajati pet vikenda. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da će dva vikenda, po jedan muški i ženski, biti u Srbiji. Krenućemo u priču o reorganizaciji takmičenja, moramo da napravimo televizičniji i gledljiviji sport. Voleli bismo da mečevi traju po pet setova, jer su tako zanimljiviji. I najvažnije je da nam je Vlada Srbije odobrila projekat da dobijemo trenažni odbojkaški centar. Sada čekamo lokaciju, a ako Bog da mi ćemo završne pripreme za Olimpijske igre 2020. imati u našem trenažnom centru. Hvala svima na poverenju. Želim vam puno zdravlja i sreće u 2018. - poručio je Gajić, a preneo blic.rs.

Za najbolje trenerre su proglašeni selektori muške i ženske reorezentacije Nikola Grbić i Zoran Terzić. Najbolji mladi odbojkaši su Jovana Mirosavljević (Jedinstvo Stara Pazova) i Aleksa Batak (Niš).

2024 © - Vesti online