Sreda 27.12.2017.
12:30
A. Šišić - Vesti

Otrov za ljubavnika

pixabay
Mag je prikupljao razne vrste zmija i škorpija i odlagao ih je u teglu

Jedan od najmisterioznijih otrova dolazi sa Dalekog istoka. Gu je bio drevni kineski otrov sa čarobnim svojstvima. Mag je prikupljao razne vrste zmija i škorpija i odlagao ih je u teglu. Otrovnice bi se borile na život i smrt. Ona koja bi u toj gužvi izašla kao pobednik u telu bi nosila najsmrtonosniju kombinaciju otrova. Veruje se da nema ukus.

Izmrvljeno ogledalo

U antičkom svetu trovanje je bio svojevrsan hobi koji su naročito praktikovale žene. Pored kineskih čarobnica, žene u haremu su bile vrsni majstori pravljenja toksina. Kada bi sultanija želela da se reši suparnice, ona bi joj izmrvila ogledalo u prah i pomešala ga sa kafom ili čajem.

Žrtve čak deset dana nakon što ga unesu u organizam žive sasvim uobičajenim životom, a onda nastupa pakao. Otrovane žrtve se u jednom trenutku bore za dah i povraćaju sopstvenu krv kako toksin uništava tkiva. U ruralnim predelima Kine i dan-danas postoje mnoge priče da kada neko "misteriozno" premine, a poznato je da je imao neprijatelje, gu otrov je prvi krivac. Legenda kineske medicine kaže da je jednom prilikom čarobnica napravila najjači otrov na svetu i njime poslužila ljubavnika koji je krenuo na put. Kada ga je ispraćala rekla mu je da, ako se vrati po dogovoru za deset dana, daće mu protivotrov, u suprotnom nastaviće svoj put, ali na onom svetu... Niko ne zna kraj priče.

2024 © - Vesti online