Subota 23.12.2017.
10:44
Vestionline, Tanjug

Odalović odgovorio Americi

Tanjug
Srbija ima svojre interese

Govoreći o navodima da će SAD "beležiti" imena onih koji u UN glasaju protiv njihove odluke da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, Odalović je, gostujući na "Pinku" rekao da je vreme da se obezbedi mogućnost da članice UN glasaju u svom i globalnom interesu.

Osvrnuvši se na Kosovo, on je naveo da sponzori te "kvazi države" ne odustaju od cilja da uvedu Kosovo u što više međunarodnih institucija, što na velika, što na mala vrata.

- Kosovo, ta kvazi država, ne samo da ne ispunjava uslove za prijem u UN, nego i ono što se sad dešava na tom prostoru govori o tome da je ta država, sve i da neko hoće da je napravi, prvo napravljena na lošim temeljima ... zbog kojih bi i sponzori trebalo da se stide. Napravljena je na jednom velikom zločinu, na jednom velikom pogromu - rekao je Odalović, dodajući da Kosovo već pet godina ne može da ispuni svoje obaveze poput ZSO, Specijalnog suda.

Što se tiče zahteva kosovskih zvaničnika da uključe Ameriku kao posrednika u pregovorima Beograda i Prištine, Odalović smatra da to žele, jer računaju da će im Amerika pomoći u ostvarivanju ciljeva.

- Pokušaj uvlačenja Amerike u celu ovu priču je verovatno pokušaj da obezbede jačeg sponzora, jer računaju da će snagom i autoritetom koji Amerika ima oni brže ostvariti svoje ciljeve.
 

2024 © - Vesti online