Proslavićemo praznike kako odavno nismo

Privatna arhiva
Obradovani: Porodica Pap

Jedna plemenita baka sa unukom iz Sidneja, mislila je na šestočlanu porodicu Pap iz Mužlje kod Zrenjanina poslavši im dar od 100 dolara uz toplu čestitku:

"Porodici Pap želim srećne praznike i mnogo zdravlja."

Naravno, to nije prvi put da ih se setila. Svoju podršku ovoj nesrećnoj porodici, međutim, u vidu donacije od 150 evra uputila je i plemenita Angela Tadić iz Diseldorfa.

Ali, to nije sve. Naša verna čitateljka iz Nemačke mislila je na još dve porodice. Tačnije, na Zariće iz Trnjaka kod Bijeljine za koje je izdvojila 100 evra i još 50 evra za Pešiće iz Anđelinkovca na Bareliću.

Uz ovaj novčani dar od ukupno 300 evra za tri porodice, poslala je i toplo pismo u kome između ostalog piše:

"Nadam se da ćete porodice Pap, Zarić i Pešić naći u dobrom zdravlju. Mnogo ih pozdravite, zaželite srećne i blagoslovljene nadolazeće blagdane i da ih dragi Bog pogleda."

Kako je želja naših humanih čitalaca za nas poput zapovesti, to su se prilozi bake sa unukom iz Sidneja od 100 dolara i 150 evra Angele Tadić iz Diseldorfa već našli u rukama 57-godišnjeg Janoša Papa, bivšeg pekarskog radnika, koji zajedno sa sinom Peterom (21) brine o bolesnoj supruzi Zvezdani i još troje dece, Kristijanu, Imru i Julijani, mentalno zaostalim.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Te divne žene ne mogu ni da slute koliko su nas obradovale. Ovaj novac nam je spas. Uz pomoć njega, uspećemo da dočekamo praznike kako dolikuje uz punu trpezu i po koji skroman poklon. Nemam reči kojima bih mogao da se zahvalim tim divnim damama. Neka ih dobri Bog nagradi dobrim zdravljem i srećom na svakom koraku, kao i njihove porodice - rekao je u dahu Janoš Pap, pošto se novčana pomoć iz Australije i Nemačke našla u njegovim rukama.

Ali, to nije sve. Još jedan lep i human gest naših čitalaca stigao je na kućnu adresu ove siromašne porodice. Reč je o 30.000 dinara koje je poštar doneo od Vladimira Stanojevića iz Beograda.

- Obasja nas zračak nade i sreće svaki put kada rešimo bar neku sirotinjsku muku. Pored nevolja sa popravkom kuće, valjalo je obezbediti i pozamašnu količinu ogreva, da se ne bismo smrzli i eto, da nije bilo pomoći humanih zemljaka, ne znam kako bismo to rešili. Godine su me pritisle, ne mogu da vučem kao nekad. Zato sam beskrajno zahvalan na ovoj i svakoj pomoći koja nam je stizala od dobrih ljudi. Spasli su nas mnogih nedaća i omogućili da praznike dočekamo kako dugo nismo - iskreno će Janoš Pap.

Slede nova uručenja

Narednih dana pomoć plemenite Angele Tadić iz Nemačke stići će i siromašnim porodicama Zarić i Pešić. Kao i uvek, uručenja ćemo zabeležiti slikom i rečju u jednom od narednih izdanja našeg lista, kako bi dobrotvorka mogla da podeli radost sa onima na koje je mislila


 

2024 © - Vesti online