Petak 22.12.2017.
09:43
Vestionline

I ove godine Osmeh na dar

Osmeh na dar
Humanitarna žurka Fondacije "Osmeh na dar"

Prethodnih godina akcije i humanitarne žurke podržale su i brojne javne ličnosti: TV lica, glumci, sportisti i muzičari koji su i pisali čestitke mališanima, a sinoć su, među brojnim humanim ljudima, smehe su širili i Aca Stojanović, Milan Bošković i Pavle Jerinić.

- Jako smo zadovoljni ovogodišnjom žurkom. Drago nam je što je svake godine ovoliki odziv Beograđana i ovom žurkom smo sigurno obezbedili dosta paketića. Za vikend počinjemo sa podelom paketića u jugoistočnoj Srbiji, pa potom sledi akcija koju održavamo na aerodromu u Batajnici, "Sletanje Deda Mraza i Dobre vile" u saradnji sa 204. Vazduhoplovnom brigadom Vojske Srbije, tako da nas već sutra očekuje pakovanje oko 3000 paketića - izjavila je Aleksandra Pešić, upraviteljka Fondacije.

Osmeh na dar
Sportski komentator Aca Stojanović

Fondacija "Osmeh na dar" do sada je organizovala 11 novogodišnjih akcija s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu. Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu još 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji ali ubrzo akcije su se proširile na celu teritoriju Srbije.

Fondacija je godinama unazad pomogla brojnim pojedincima u borbi za zdravlje (aktiviranjem SMS brojeva, organizovanjem humanitarnih manifestacija), porodicama  (donacije u hrani, odeći, obući, beloj tehnici), obrazovnim institucijama (donacije kompjutera, školskih tabli, nastavnog materijala, knjiga) i mnogim drugima kojima je pomoć bila potrebna.

Osmeh na dar
Glumac Pavle Jerinić
2024 © - Vesti online