Četvrtak 21.12.2017.
04:00
B. Miličić - Vesti

Pesme kao lična molitva

B. Miličić
Dobrodošlica: Prota Ćorković proslavlja učesnike promocije

- Ako su još ta razmišljanja prožeta ljubavlju prema bližnjima i strahopoštovanjem prema Bogu, onda je milo i Bogu i ljudima - istakao je protojerej Ćorković i dodao da se pesme Jasne Kosanović mogu shvatiti i kao individualna molitva.

O autorki je govorila književnica Danijela Panić-Stepić iz Kasela, koja je podsetila na dosadašnje stvaralaštvo Jasne Kosanović i istakla da je dobila više značajnih nagrada za svoje poetsko stvaralaštvo i da su njene knjige pesama prevođene na više stranih jezika. Jedan od recenzenata ove knjige Pantelija Milosavljević pročitao je svoju recenziju, ali i nekoliko pesama.

Pesme iz zbirke "Tebe, Bože ljubim mojom pjesmom" čitala je i Sanja Rakić, učenica Dopunske škole na srpskom jeziku iz Štutgarta.

Predstavljanju knjige Jasne Kosanović prisustvovali su Dragan Dimitrijević, vicekonzul Generalnog konzulata Srbije u Štutgartu sa suprugom i književni stvaraoci iz Štutgarta.

Nagrade i priznanja

Za knjigu pesama "Molitva za tebe" Jasna Kosanović je proglašena za najpopularniju poetesu Srbije i dijaspore, u Italiji je dobila plaketu i priznanje poetskog kosmopolite sveta, a u Rigi je primljena u Parlament IRU za doprinos afirmaciji Roma. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu dobila je plaketu i zahvalnicu, i primljena u Udruženje romskih književnika.
 

2024 © - Vesti online