Utorak 12.12.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: V. Sekulić

Nekom namenjeno, drugom suđeno

V. Sekulić
Bez lekova ne može: Danica Ćorković

Međutim, kako je Lovro zbog odlaska u nadnicu često odsutan, to su naši reporteri sa mnogo poteškoća dolazili do ovog čoveka. Probali smo da nađemo Lovru i ovog puta, ali bezuspešno. Kako, nažalost, nemamo načina da dođemo do ovog starine, dar ćemo preusmeriti na nekoga kome je to u ovom času najpotrebnije. Naravno, sa nadom da će naš dugogodišnji čitalac i učesnik u mnogim akcijama Humanitarnog mosta biti zadovoljan.

Reč je o Danici Ćorković (68), izbeglici iz Petrinje, nastanjenoj u Beogradu, oboleloj od šećerne bolesti i glaukoma očiju. Bez supruga je ostala pre deset godina, zbog čega je radila na crno šta god bi stigla, ne bi li imala za koru hleba i najosnovnije.

Međutim, nesreća sa zarđalom žicom na koju se ubola pre šest godina dok je radila, kao i greška lekara, ostavile su je bez noge, kao i mogućnosti da bilo šta zaradi. Pravo na socijalnu pomoć nema, a premala penzija jedva da je dovoljna za najosnovnije. Lekovi joj stvaraju najveću muku, jer ne može sama da ih obezbedi, a potom i da ima dovoljno sredstava za specijalnu ishranu. Narednih dana, ovaj dar će joj biti uručen, a šta će Danica poručiti svojim dobročiniteljima iz Švajcarske u znak zahvalnosti, saznaće u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online