Ponedeljak 04.12.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Podrška deci i mladima iz osetljivih grupa

Lična arhiva
Konjički klub Filipus

Svojim darom poželeo je da uputi podršku Udruženju građana "Vera ljubav nada" iz Novog Sada, koje se bavi problemima dece i mladih iz osetljivih grupa. Pre svega, mladima sa smetnjama u razvoju (osobama sa invaliditetom) i mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. Njihovo udruženje, pored mladih, okuplja i njihove roditelje, rodbinu, stručne saradnike (psihologe, socijalne radnike, pedagoge), prijatelje i sve druge koji žele da doprinesu kvalitetnijoj integraciji u društvo takvih grupa mladih ljudi.

U okviru ovog udruženja, formiran je hor Ison, čiji repertoar čine etno, duhovne, ali i zabavne numere. Pored toga, osnovali su i konjički klub Filipus u Šajkašu kako bi deci sa smetnjama u razvoju omogućili terapijsko jahanje i aktivnosti sa konjima. Klub organizuje školu jahanja, hipoterapiju i paradresurno jahanje. Vizija ove organizacije je stvaranje zajednice ravnopravnih i aktivnih građana kroz potpunu socijalnu inkluziju i razvoj kapaciteta mladih iz različitih osetljivih grupa.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U suštini, da im uz stručnu podršku omoguće da se razvijaju u skladu sa svojim sposobnostima, kako bi im olakšali i ulepšali život, izgradili samopouzdanje i osposobili ih za samostalan život. Isto tako, kako bi bili prihvaćeni i od društva. Do sada su edukovali oko 30 mladih sa invaliditetom, a cilj je i da angažuju u pogonu sodare i na salašu njih 20. Naravno, svaka podrška im je dobrodošla.

Narednih dana zabeležićemo i sve ono što budu poručili svom donatoru iz Nemačke u znak zahvalnosti, ali i podelili sa nama svoja dostignuća i planove za budućnost.
 

2024 © - Vesti online