Nedelja 19.11.2017.
19:11
O. Đoković - Vesti

Sin i majka "zapalili" Pariz

O.Đoković
Savršena sinhronizacija: Fransoaz i Nikola

Ovaj koncert bio je dodatna potvrda da su majka i sin Arsenijević zvezde francuske klasične muzike, a dugi aplauz, skandiranja i horski povici: "Bravo" rasplamsali su srpski ponos.

U savršenoj sinhronizaciji su majka i sin izveli dela Šumana, Bramsa i Šulofa. Nikola je predstavio četiri vrste saksofona, od najdublje do najviše zvučnosti, svirao preciznom tehnikom, izvanredan mu je osećaj za melodiju i ritam (a i džezista je), emotivan je, a i vešt da svoj instrument pretvori u moćni orkestar.

Potpuno je razumljivo što se, po završetku ovog briljantnog koncerta, u dugom redu čekalo na autograme ispisivane na upravo izašlom CD, čijoj je promociji bilo i posvećeno ovo veče.

- Moj unuk je fantastičan! On je i mnogo dobar, zlatan unuk. Kad je bio mali nije mogao da zaspi dok ga nisam češkala po kosi, a i sad kad dođe stavi mi glavu u krilo - raznežena posle velikog uspeha cvrkutala je baka Blagica.

Muzika u kući

- Ništa lepše od muzike u kući. Naša kuća je muzička kutija. A ko je meni bolji: supruga ili sin? Uh, teško mogu da se odlučim, mislim da dišu istim ritmom, što se i oseća - kroz osmeh izjavljuje u Parizu priznati pesnik Đorđe, koji tokom 25 godina radi kao savetnik u pariskom Kulturnom centru Koreje.

Sestra Natali reče:

- Večeras je bio posebno inspirisan. Pravi je umetnik, a saradnja s mamom je dovela do savršenstva.

Svetla su se pogasila. Umetnicima u naručju buketi cveća, lica ozarena zadovoljstvom, ovako govore:

- Moj sin je veliki umetnik. Lako je s njim raditi - procenjuje majka Fransoaz.

- Moja mama je veliki umetnik, s njom nije lako raditi, ali kad se uradi, onda klizi - otkriva sin Nikola.

U publici je bila i poetesa Dana Dodić, impresionirana veličinom Arsenijevića istakla je:

- Oduševio me spoj klavira i saksofona, pa i najneraspoloženiji bi sa koncerta izašao radostan. Ja se osećam srećnom.

O.Đoković

Dijasporska srpska loza

Sin Nikola i majka Fransoaz su rodom Parižani, kao i sestra-kćerka Natali (dipl. istoričar umetnosti), a uz njih je otac-muž Đorđe Arsenijević, Beograđanin koji se pre 53 godine sa roditeljima doselio u francusku prestonicu. Istoj porodici pripadaju deda Apostol Apa Arsenijević, nekada prvak Beograda u boksu, baka Blagica, zatim Dragoslava Daga Đurišić, bivša košarkaška reprezentativka, njen suprug Nikola Matijašević, bivši odbojkaški reprezentativac i aktuelni trener francuskog prvoligaša Rena, njihova deca, poznati sportski menadžeri Đorđe i Ana. Ima ih još mnogo, svi čine uspešnu "dijasporsku srpsku lozu".





 

2024 © - Vesti online